Grzybice

Grzybice, świerzb, wszoły, łupież, inne problemy;

Moderator: Dzima

ODPOWIEDZ
bella_

Re: Grzybice

Post autor: bella_ »

Odstawiłam zupełnie sałatę i trawę. Bobki zrobiły się normalne ale i tak zrobimy badanie bobków jak tylko ubiję nieproszone towarzystwo.
Oj, przepraszam. Zmieniałam treść swojego posta z 13.10 i jeszcze chciałam dopisać o bobach i wyszedł mi nowy. :ups:
lubię

Post autor: lubię »

Świąd, nie "świąt" :lol: chociaż "świąt przy wszołach" tak radośnie brzmi :szczerbaty: Raczej nie cysty, niby niewykluczone, ale mało prawdopodobne w tym wieku. Raczej reakcja na chorobę i/lub leki.
bella_

Post autor: bella_ »

lubię pisze:Świąd, nie "świąt" :lol: chociaż "świąt przy wszołach" tak radośnie brzmi :szczerbaty:
:please: To wszystko ze stresu. Dzisiaj już nie mogłam spać ze zmartwienia o prosiaczki.
nitusiek

Post autor: nitusiek »

I do nas chyba też przywedrowaal grzybica :glowawmur: jakiś miesiac temu miała kilka ranek poszlam z tym do weta to uslyszalam, ze pewnie miała bójke z drugą swinką i kazał smarowac riwanolem ale jak to nie przechodzi a ranki az strupki robią sie dalej to juz problem, dzis zaden wet nie przyjmuje wiec kupiłam nozoral wykąpałam Pusle i posmarowałam clotrimazolum moze pomoze. Oprócz grzbietu ranki ma tez na obu przednich nóżkach, nie drapie sie bardzo tylko trochę ale jak ją biore na rece zaczyna popiskiwać jakby ja to bolało.
Snajperka

Post autor: Snajperka »

Czy ktoś z was ma może zdjęcie swoich świń "od strony ucha?" chodzi mi o tą część skory na której ich leży. Okolice karku. Jak wygląda to miejsce gdy się ucho przesunie w stronę pyszczka. Ogladam te moje świnie dość dokładnie i to miejsce budzi moje wątpliwości. Chciałabym porównać ze zdrową świnią zanim podniose alarm i pobiegne do weterynarza.
lubię

Jest mniej lub bardziej łyse, jeśli świnia ma nierówno pigmentowaną skórę, to po naciągnięciu plama może się rozejść w paski z przerwami. Zdrowa skóra jest gładka.
Snajperka

Czyli jednak moja nadgorliwosc. :D Dzięki wielkie. :D
lubię

Kochana, kiedyś udało mi się trafić do wetki, która aż się wzdrygnęła zobaczywszy ową łysinkę, z okrzykiem "A co to jest?!" :P
Snajperka

No... To już coś. :D
Na szczęście weterynarzem nie jestem :D Mogę nie mieć kompletnej wiedzy. :D
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Czy grzybica w pyszczku i okolicach może objawiać się zmiana koloru skóry z czarnej na białą? A może to tak na starość śwince zmienia się kolor? :think:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy skórne”