Mysza, Winyl i Zołza

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Pchełka, Pistacja, Mysza i Winyl

Post autor: porcella »

Ale jak to??? Wewnetrzne szwy puściły? Prawie niemozliwe... :fingerscrossed:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

Nie mam pojęcia jak to się stało i dlaczego. Mam na to swoją teorię, ale musiałabym ją skonsultować w formie pytania. Pistacja pocerowana wróciła do domu, Jak na dwie narkozy w ciągu 3 dni to ma się dobrze. W lecznicy sobie człapała, skubała sianko itp. W domu bardziej odpoczywa. Czasem skubnie sianko, czasem pałeczkę suchego weźmie. Nockę mamy zarwaną, oboje będziemy przy niej siedzieć. Ja do 2 postaram się nie spać, potem budzę TŻ na czuwanie.
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Stan po nocy: 2 niewyspanych człowieków i jedna wyspana świnka :szczerbaty: Ale mam wrażenie, że jest z nią znacznie lepiej niż po pierwszym zabiegu - częściej podchodzi do jedzenia czy picia, chociaż z jedzeniem to tak nad wyraz, bo bardziej sianko niż suche. Grunt, że częściej rusza mordką :) Dziś wizyta w lecznicy, jutro pewnie spokój i w poniedziałek pewnie kolejny przegląd techniczny wieprza.
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Najważniejsze, że świnia wyspana :lol: Oby było już dobrze i ładnie się zagoiła :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

porcella pisze:Ale jak to??? Wewnetrzne szwy puściły? Prawie niemozliwe... :fingerscrossed:
Możliwe, puściły, bo najpewniej je sobie wygryzła. U mnie Inka rozebrała się tak po operacji tarczycy - widok "rozpiętej szyjki"... :shock: Farciara z tej Pistacji i niech tak zostanie! :fingerscrossed:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Pistacja żyje i ma się dobrze. Uszkodziłam ją niechcący w drodze do weta - ma ranę i krwiaka na uchu, ale nie drapie tego i nie przeszkadza jej to. Niestety, trzeba ją pilnować żeby się nie myła tam czy coś. W każdym razie jutro kolejna kontrola.
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Jak nie urok to boby... Pistacja dochodzi do siebie bardzo dobrze, a teraz Pchełka postanowiła nam zrobić siurpryzę. Prawdopodobnie ma ropnia na pysiu, ale to jutro będę miała pełne info...
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Kropcia pisze:Jak nie urok to boby... Pistacja dochodzi do siebie bardzo dobrze, a teraz Pchełka postanowiła nam zrobić siurpryzę. Prawdopodobnie ma ropnia na pysiu, ale to jutro będę miała pełne info...
Nie nudzisz się z nimi. :glowawmur: Zdrówka! :fingerscrossed:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

No i ropień. Podobno mega cuchnący. Nie ja byłam na wizycie. Pchełka w izolatce. Izolatka prowizoryczna, bo przedzielona została klatka główna na 2 części. 3/4, czyli powierzchnię 105x70 zajmują dzieciaki, a 1/4 czyli 35x70 Pchełka. Tylko Pistacja jak hrabina ma 100 do własnego użytku.

Dziękuję Gorgofone za dodatkowe poidełko, uratowałaś nas :)

Jutro kontynuacja leczenia. A jak zastanawiacie się skąd ropień to już mówię: chciałam złapać Winyla, a ten ganiał jak szalony i ze 3 razy przebiegł się po siedzacej w norce Pchełci..

A
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

No ale podrapał ją???
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”