Aż dziw, że nikt tego wątku nie skasował bo rok tu nie zaglądałam.
U nas dużo się zmieniło. Nie ma jamniorki Tusi. Odeszła w czerwcu tamtego roku. Nagle. Dosłownie z dnia na dzień. W piątek próbowała zabrać kotom zabawki i wesoło przy tym biegała. W sobotę gorzej się poczuła i jechaliśmy z nią wieczorem do weta a w niedzielę już jej z nami nie było.
Kotka Nemi pochorowała się nam we wrześniu. Leczyliśmy ją długo ale w końcu gdy wszystko wskazywało na to, że musimy się pożegnać, trafiliśmy na dobrą lecznicę. Miliony łez, chwil zwątpienia i wizyty dwa razy dziennie u weta opłaciły się tym, że mamy ponownie zdrową kluskę zamiast ledwo żywego kota.
Nasze prośki na szczęście są zdrowe. Choć miały kilka razy pomniejsze problemy zdrowotne
Nie raz zaglądałam na forum mając nadzieję na chwilę zapomnienia i odskocznia od własnych problemów. Jednak tylko się załamywałam. Tyle świnek odeszło.
Stado Dzimy jest już nie do poznania.
Gdzie jesteś Helutku?
Tosiu, przecież Siula zbierała pieniążki na Twoje leczenie.
Już nie napiszę jak się poplakałam za "moją" Tolą.
Nie był to dobry rok dla świnek. My już o swoich wiemy na tyle by im zapewnić dobre życie. Dlatego patrząc na nasze, żyjące we względnym dobrobycie postanowiliśmy dać dom jakiejś śwince, która tego domku bardzo potrzebuje a my jesteśmy w stanie jej zapewnić jak najlepszy.
Czekamy, przyjeżdżaj malutka.
Ośmioro wspaniałych - w tym 5 małych prosiakowych panienek
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Zuzia&Władzia
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Siedmioro Wspaniałych - w tym trzy małe prosiakowe panny
Czyli szykuje się doświnienie? Pochwal się co za cudo przyjeżdża! No i oczywiście daaaawno zdjęć nie było
Okres zimowy nie był łaskawy dla świnek... Praktycznie w każdym wątku albo choroba albo odejście
Okres zimowy nie był łaskawy dla świnek... Praktycznie w każdym wątku albo choroba albo odejście
- Zuzia&Władzia
- Kontakt:
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
Śliczny stworek Może więcej szczegółów?
Rzeczywiście od jesieni ciągle dochodziły złe wieści o świnkach. Wiosna jest, niech już będzie lepiej
Rzeczywiście od jesieni ciągle dochodziły złe wieści o świnkach. Wiosna jest, niech już będzie lepiej
- Zuzia&Władzia
- Kontakt:
To się trochę pochwalimy żeby pokazać, że u nas wszystko dobrze.
Dziewczyny po remoncie przeprowadziły się do dużego pokoju . Dostały też większą klatkę.
Postanowiliśmy więc przygarnąć czwartą świnkę.
I tak oto przyjechała do nas 14tego kwietnia Gabi
W DT nazywana Onomatopeją.
viewtopic.php?f=62&t=9825
Dziękujemy wszystkim, którzy umożliwili ten przyjazd.
W porównaniu do moich grubasow jest maleńka ale i tak próbowała rządzić. Franka sobie jednak nie pozwoli podskakiwać.
(Zuzia i Władzia to nawet uległ nie są, to zwykłe fajtłapy...)
Na szczęście łączenie było szybkie, dość ciche i bez gryzienia.
Mała Gabi już się zadomowiła. Troszkę się nas jeszcze boi ale ogólnie jest chyba dobrze bo uskutecznia piękne wyleże i grzecznie przyjmuje swoje lekarstwo.
Wczoraj byliśmy u weta na pobraniu krwi i sprawdzeniu ząbków. Ma małą wadę zgryzu. Korekt to na szczęście (tfu tfu) nie wymaga. Jak uporamy się z "dziwnym" stężeniem T4 to zrobimy RTG.
To teraz zdjęcia :
Dwaj kumple
Nemi i Arno
I oczywiście świnie!
Tak, Władzia wciąż leży w żarciu
Gabi
Wyleże synchroniczne
Chyba jej dobrze...
Taka jestem malutka przy koleżankach
Dzień dobry
Udajemy, że się nie znamy
W części sypialnianej najlepiej...
...chyba, że akurat dają jeść
Dziewczyny po remoncie przeprowadziły się do dużego pokoju . Dostały też większą klatkę.
Postanowiliśmy więc przygarnąć czwartą świnkę.
I tak oto przyjechała do nas 14tego kwietnia Gabi
W DT nazywana Onomatopeją.
viewtopic.php?f=62&t=9825
Dziękujemy wszystkim, którzy umożliwili ten przyjazd.
W porównaniu do moich grubasow jest maleńka ale i tak próbowała rządzić. Franka sobie jednak nie pozwoli podskakiwać.
(Zuzia i Władzia to nawet uległ nie są, to zwykłe fajtłapy...)
Na szczęście łączenie było szybkie, dość ciche i bez gryzienia.
Mała Gabi już się zadomowiła. Troszkę się nas jeszcze boi ale ogólnie jest chyba dobrze bo uskutecznia piękne wyleże i grzecznie przyjmuje swoje lekarstwo.
Wczoraj byliśmy u weta na pobraniu krwi i sprawdzeniu ząbków. Ma małą wadę zgryzu. Korekt to na szczęście (tfu tfu) nie wymaga. Jak uporamy się z "dziwnym" stężeniem T4 to zrobimy RTG.
To teraz zdjęcia :
Dwaj kumple
Nemi i Arno
I oczywiście świnie!
Tak, Władzia wciąż leży w żarciu
Gabi
Wyleże synchroniczne
Chyba jej dobrze...
Taka jestem malutka przy koleżankach
Dzień dobry
Udajemy, że się nie znamy
W części sypialnianej najlepiej...
...chyba, że akurat dają jeść
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Słodkie dziewczynki (i reszta zwierzaków ) Czteroświnkowe stado jest super Tak w sam raz, do pary
- Zuzia&Władzia
- Kontakt:
Wzięłabym i piątą ale miejsca za mało a ja i tak mam już wrażenie, że tonę w bobkach
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Siedmioro Wspaniałych - w tym cztery małe prosiakowe pan
Stworzyły piękne stado rozumiem że Gabi objęła władzę?
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
Skąd ja to znam Choć w ilości chyba już nie widać różnicy pomiędzy 4 a 5 świń. I tak wszystko zalane i zabobczoneZuzia&Władzia pisze:Wzięłabym i piątą ale miejsca za mało a ja i tak mam już wrażenie, że tonę w bobkach
- Zuzia&Władzia
- Kontakt:
Re: Siedmioro Wspaniałych - w tym cztery małe prosiakowe pan
Piękne, to fakt.Dzima pisze:Stworzyły piękne stado rozumiem że Gabi objęła władzę?
Mała nie rządzi choć by chciała. Franka jednak wygrywa uporem i masą. Dopiero po przyjeździe Gabi tak naprawdę widać hierarchię w stadzie.
Franka to alfa, Gabi czeka tylko na odpowiedni moment zamachu stanu. Władzia zgodzi się na wszystko byle tylko dać jej święty spokój a Zuzia jest Zuzią ...
No nie wiem. Między trzema ponad kilowymi świniami a czterema jest widoczna różnica. A ta czwarta ledwo 700g waży ...urszula1108 pisze:Skąd ja to znam Choć w ilości chyba już nie widać różnicy pomiędzy 4 a 5 świń. I tak wszystko zalane i zabobczoneZuzia&Władzia pisze:Wzięłabym i piątą ale miejsca za mało a ja i tak mam już wrażenie, że tonę w bobkach