Grobelka i cała rodzina w DS [Jaworzno]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Re: Grobelka- Urodziła 5 maluszków! wstrzymana [Jaworzno]

Post autor: Bajlandia »

Aż 5 maluchów! :shock: Dzielna mamusia! Trzymam kciuki za całą 6 cudownych świniaczków :D :fingerscrossed: :fingerscrossed:
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
Baśjul

Post autor: Baśjul »

O jeju... Jakie cudowne, słodziutkie maluszki :love: :fingerscrossed: Za mamusię i dzieciaczki, a zwłaszcza za najmniejszego prosiaczka :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Cudne są!
Można dać szansę najmniejszemu przez zabieranie go razem z mamą, żeby napił się mleka, a pozostałym dać w tym czasie zwykłe jedzenie, albo pożywną papkę, taką jak dla chorych.
anmitsu

Post autor: anmitsu »

Była u nas w odwiedziny Justynuszek :jupi: Maluszki i mama w porządku. :)
kimera pisze:Cudne są!
Można dać szansę najmniejszemu przez zabieranie go razem z mamą, żeby napił się mleka, a pozostałym dać w tym czasie zwykłe jedzenie, albo pożywną papkę, taką jak dla chorych.
Właśnie o tym z Justyną rozmawiałyśmy. A czy Ziętka by zjadły ze smakiem? Myślę że tak będę robić, żeby on miał szanse się najeść. :)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Można do ziętka dodac zmielone płatki owsiane na przykład, ale sam wejdzie na pewno, świnki uwilebiają na ogół
Awatar użytkownika
lionblau
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: lionblau »

Jakie słodziaki, a po brzuchu nie dawałam tyle małych świnek !

No to tylko zdrówka życzyć mamie i maluchom i tobie cierpliwości, małe świnkowe dzieci są głośne :102:

I czekamy na określenie płci !
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Jakie cuda :love: dużo zdrówka dla mamusi i maluszków :fingerscrossed: :fingerscrossed:
wilczurka

Post autor: wilczurka »

Jak zobaczyłam tytuł to szybko klikam i widze jakie to piękności są :love: podobne do mamusi a kto będzie płacił sałatą rzymską (alimenty)? :lol: oby wszystkie były zdowe i by znalazły domki :fingerscrossed: :fingerscrossed: o i jak się da mamie (u królika) jabłko to maluchy dostają biegunki, ale niewiem czy u świnek też tak jest :? ide poszperać może pisze jakiś post na forum na ten temat.Bo w końcu oba ssaki to roślinożercy i są to zwierzęta stadne chociaż młode królicy są wrażliwsze bo rodzą się gołe,ślepe i chyba też głuche.
anmitsu

Post autor: anmitsu »

Wzięłam Grobcie, malutkiego i jednego tricolorka na łóżko. Dostawiłyśmy go z mamą do cycka. Ssie ale przysypia. Bardzo jest niemrawy :( Jak wcześniak.
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

Moja tymczaska- Sztabka urodziła 6 maluszków. Jeden był martwy a 5 które były żywe i też bardzo maleńkie. Ta najmniejsza także była taka nieporadna ale dogoniła rodzeństwo. Ważyłam je i nie dokarmiałam bo przybierały :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”