Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: Duduś & Alfik

Post autor: dortezka »

Ann pisze:Haha dzięki za fotkę :D
Właśnie o coś takiego mi chodziło, ale o takim sklepie "wszystko po 5zł" nie pomyślałam :think: Przejdę się jutro na zakupy, a jak nie znajdę to się z Tobą skontaktuję, bo różowy to zdecydowanie kolor moich dziewczyn :102:
fakt że troszkę większą i czerwoną kupiłam w tesco za też chyba coś około 2 zł :think: i muszę przyznać, że jest lepsza niż ta za 10zł co mam "normalnie" do domu :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Ann

Post autor: Ann »

W Tesco szukałam, więc chyba jestem ślepa :szczerbaty:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Ann pisze:W Tesco szukałam, więc chyba jestem ślepa :szczerbaty:
No co Ty :D W Marino były jakoś w maju jak kupowałam... Kurcze, będę następnym razem to aż sprawdzę :D
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Ann

Ja szukałam w Tesco w Magnolii, wiesz może inny asortyment czy coś :roll: :szczerbaty:
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Duduś charczał i charczał więc wyjęłam go na ręce i leżał ze mną na łóżku - przestał charczeć na jakieś 20 minut. Teraz dałam go na nowo do klatki, jeżeli na nowo zacznie to nie wiem co może go uczulać - zostawiłam bez zmian domek i Alfa. Ale chyba nie może mieć uczulenia na włosy Alfa? :? Siano nowe, pigwy nie ma, jedzenie nowe :? Bobki wyzbierane, czyściutko, siusie nie przebijają. No ja nie wiem, kompletnie już nie wiem. Teraz wcina paprykę, czasem jeszcze sobie kichnie żeby nos przetkać.

Echhhhhh :( :( :(

Błagam trzymajcie kciuki za niego :fingerscrossed: :fingerscrossed:
kleymore
Kontakt:

9 minut, 48 sekund w klatce i już charczy :tired:
Ann

Kurcze, co to może być ... Nie wydaje mi się, żeby świnka miała uczulenie na drugą świnkę :idontknow:
Poobserwuj, a raczej posłuchaj go jeszcze jutro, a jak mu nie przejdzie to idź do weta może..
kleymore
Kontakt:

Dzisiaj poprawa, od 1 rano do 2:30 świnek nie charczał, głaskałam go w hamaku przez kraty, aż wreszcie zasnęłam. Teraz wstałam o 9 i Duduś leży w hamaku, nie charczy. Chwilę był w domku i lekko zaczął - wzięłam go na ręce i przestał. Zmieniłam miseczkę na jedzenie, teraz w klatce pozostaje tylko niezmieniony domek i Alf. A co jak to coś z domkiem? Może się go pozbyć i zrobić z kładki do wspinania taki półokrągły ?

Ważyłam chłopców. Duduś 1150 g a Alfik 1200 g. Dobra waga? :102:

Edit: wyjęłam domek i wstawiłam kładkę, mijają dwie godziny i 20 minut bez charczenia. Czasem jeszcze tak chrapnie. Jestem już tak wyczulona, że zaraz lecę go pogłaskać bądź podrapać. Kichnie i mu przechodzi. Trzymajcie kciuki :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: Boję się, że to się wróci :(
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2013, 11:09 przez kleymore, łącznie zmieniany 2 razy.
elka_w

Post autor: elka_w »

Pewnie, że dobra waga :buzki:
kleymore
Kontakt:

Obrazek
Jestem leniem i jem z hamaka :)

Mała zmiana w klatce: