KARTY ŚWIĄTECZNE - Boże Narodzenie 2013 r. - konkurs foto :)

Wątki nieaktywne a godne zachowania

Moderator: porcella

Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
Zablokowany
Dropsio

Re: KARTY ŚWIĄTECZNE - Boże Narodzenie 2013 r. - konkurs fot

Post autor: Dropsio »

A mam propozycję: Jeżeli fotki z imageschacków itp. nie obciążają serwera, to może by tak założyć wątek, w którym to można by wkleić fotki, które wysłaliśmy, nawet każdy z osobna. Osobiście chciałabym zobaczyć świnkowe mordeczki w bożonarodzeniowym wydaniu :)
Ostatnio zmieniony 09 gru 2013, 16:20 przez Dropsio, łącznie zmieniany 2 razy.
poziomka15

Post autor: poziomka15 »

Wszystkie zdjęcia bardzo ładne (szczególnie zachwycam się Orkim),ale również jestem zdania,że jeśli był to konkurs na kartkę ŚWIĄTECZNĄ to zdjęcie powinno zawierać chociaż jakiś mały detalik świąteczny.. Na wybranym zdjęciu ani nie ma żadnego takiego motywu,a całość na dodatek jakoś daje mi ,,smutny" nastrój (może to przez te smutne,załzawione oczka Gucia..). Nie wiem,może to tylko moje zdanie..
Dropsio

Nie no, jest ok.. :like: Ale weźcie sobie przewińcie... Tam są 4 zdjęcia, a nie jedno... Już widzę, jak będą wyglądać fragmenty głównej (chyba, że już dodane :szczerbaty: ) :szczerbaty:
Ostatnio zmieniony 09 gru 2013, 16:19 przez Dropsio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

Do kartki zostaną dodane elementy świąteczne. Nie wiem co Gosława planuje - może jakąś bombkę doda czy świąteczną gałązkę, może na tym niebieskim tle "rzuci" jakieś gwiazdki?
Obrazek
Dropsio

Dropsio pisze:A mam propozycję: Jeżeli fotki z imageschacków itp. nie obciążają serwera, to może by tak założyć wątek, w którym to można by wkleić fotki, które wysłaliśmy, nawet każdy z osobna. Osobiście chciałabym zobaczyć świnkowe mordeczki w bożonarodzeniowym wydaniu :)
:pray:
Ameba
Miejscowość: okolice Gliwic
Kontakt:

Post autor: Ameba »

Gratuluję zwycięzcom , tylko Moim zdaniem kartka świąteczna to kartka świąteczna, czyli jakiś detal świąteczny powinien być dodany, nie sztuką jest zrobić i obrobić graficznie kartkę komputerowo. Dla tych co napracowali się nad dekoracją jest to nie sprawiedliwe.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2013, 19:07 przez Ameba, łącznie zmieniany 1 raz.
Catarinha

Post autor: Catarinha »

Też jestem zdania, że skoro to konkurs świąteczny, a nawet w regulaminie był zapis, że elementy świąteczne są mile widziane, to takie zdjęcia powinny być wybrane. Zwycięskie jest ładne, ostre, dobrej jakości, na pewno da się coś fajnego z nim zrobić w jakimś programie graficznym, bo jednolite tło daje duże pole do popisu... tylko po co? Photoshop to nie to samo, co zdjęcie z odpowiednim tłem i scenerią (warto dodać, że takie są o wiele trudniejsze do zrobienia, żeby model nie zjadł dekoracji :lol: ) - tym bardziej, że wysyłane miały być bez żadnych "upiększeń". Nie chcę, żeby to było odebrane jako narzekanie, czy coś, bo nie o to mi chodzi - w końcu to tylko konkurs :) Tylko nie do końca rozumiem, czemu wybierać zdjęcie bez dodatków, żeby potem je dokleić...

A pomysł Dropsia popieram! Z tego co wiem, linkując do zdjęcia z imageshacka, obciąża się serwer imageshacka, nie forum. Ale jeśli się mylę, to może parę dni przed świętami utworzyć taki album na facebooku?
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

Moi Drodzy!
Naprawdę - chcieliśmy wybrać któreś ze zdjęć z elementem świątecznym. Tak jak piszecie - byłoby prościej. To tylko nasze subiektywne zdanie, że spodobało nam się właśnie to zdjęcie. Będzie następny konkurs, będzie następna komisja, będą inne wybory :P
Wiem że nie ma możliwości żeby wynik każdemu się spodobał, trudno.
Co do albumu itd to zaraz poprosimy Pannę Fiu Fiu żeby się wypowiedziała.
Obrazek
Velice

Post autor: Velice »

Witam,
Zdjęcia, które znajdą się na brelokach są naprawdę ładne.

Natomiast, jestem bardzo rozczarowana wynikiem konkursu na Kartkę Świąteczną. Zgadzam się z przedmówcami, że zdjęcie ma trochę ,,smutny" klimat, a jedna świnka nie wyszła najlepiej. Poza tym, ja np. bardzo się napracowałam żeby stworzyć zimową scenerię i smutno mi, że wolicie dołożyć zimowe elementy w programie niż postawić na kreatywność i pomysły uczestników konkursu. Jestem zawiedziona, ale to moje osobiste zdanie, którego nikt nie musi popierać. Myślę, że na pewno wiele ciekawych zdjęć zostało odrzuconych, dlatego iż łatwiej wrzucić elementy na suche, niebieskie tło. Na pewno będzie to efektowniej wyglądało niż użycie ozdób, które każdy ma w domu i nie popsuje koncepcji autorów co do wyglądu kartki. Jedyne co klasyfikuje to zdjęcie do wygrania świątecznego konkursu ( podkreślam świątecznego !) to dobra jakość fotografii i poza drugiej świnki. Niestety często tak bywa, że wyniki nie będą satysfakcjonowały wszystkich. Cóż poradzić.....

Pozdrawiam
i podkreślam, że nie było moim zamiarem obrażenie kogokolwiek.
asiaijejczesio

Post autor: asiaijejczesio »

Jak ja to wytłumaczę Staszkowi... Jako jedyna moja świnka mnie nie olał i zapozował w świątecznej czapeczce i szaliczku z workiem pełnym smakołyków dla kolegów, a wystarczyłoby postawić go na kawałku koca, cyknąć raz i może by wygrał :roll:

Dla mnie to nie ma żadnej wartości czy moja świnka wygrała czy nie i absolutnie nie zazdroszczę zwycięzcom, tylko Staszka mi żal bo wiem że mu zależało... :ups:
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”