świński sierota

Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Re: świński sierota

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Pani z hodowli może nie wie, że mało które zwierzęta tolerują mleko innych zwierząt :) I że krówka to nie świnka i świnka to nie krówka :glowawmur:
Odstaw śmietanę i dawaj kocie mleko - ono jest dobre.
Obrazek
tatra

Post autor: tatra »

imie :Tatra
ojciec : Mop
matka: Puma
waga urodzeniowa :100 gram
dziś :160 gram( chyba dobra waga)
urodzona:23.września.2013 o 17 godz urodzona naturalnie

Obrazek

Obrazek

Panna Fiu Fiu ale ona nie chce mleka, nie pije go, jak już to z musu, jak jej podam jedną kroplę, to jest cud
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

No bo jest mądrą świnką.

Inna sprawa - Czemu świnki rozmnożyłaś?
Obrazek
tatra

dostałam parkę u mnie nie zaszła chyba , a pani od której dostałam powiedziała ze samiec to kastrat wyszło trochę inaczej
tak to mam od tej pani syna tego niby kastrata do mówiła ze po tym jak zasiał samice to go wykastrowała ale widocznie mnie oszukała nie wiem dla czego nie mam z nią kontaktu
i mam jeszcze samice od małżeństwa co za granice wyjechali
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

tatra pisze:Panna Fiu Fiu ogólnie poradziła mi to pani z hodowli świnek rasowych ma hodowle przez parę dobrych lata , jej pomogło ogólnie to ona nie chce mleka jak widzi strzykawkę albo ze śmietaną albo z kocim to dostaje białej gorączki a jak łyżkę to aż szyje wyciąga
wiec nie wiem mam je te mleko wmuszać czy nie
Co to za hodowla?!
Podpis usunięty przez administratora.
Trinia

Post autor: Trinia »

Jakie śliczne prosiątko :love:
tatra

mam nadzieje ze się wychowa na razie rokowania ma dobre jeszcze jak by zaczął pić mleko i jeść stałe
ale martwi mnie to ze mu tak smutno i do reki lgnie
tatra

fakt faktem w śmietanie nie ma laktozy jak by miała to na forum dla kotów napisane było by ze powoduje biegunkę tak jak napisali z mlekiem cytuje- mleko krowie - koty często chętnie je piją, ale nie trawią zawartej w mleku laktozy wiec maja po nim biegunkę.

a śmietana-śmietanka tylko wysokotłuszczowa - 30/36%, okazjonalnie jako smakołyk i tylko u tych kotów, które

biegunki nie ma wypróżnia się dobrze mini bodkami
Asia909

Post autor: Asia909 »

Oby nie pił tego mleka, oby...
idź do zoologicznego lub do weta i kup mleko dla kociąt. Świnki nie trawią laktozy, mały będzie miał biegunkę później.
Śmietany też nie podawaj. Jaka hodowla Ci to poradziła? Mozesz podać nazwe?
tatra

Hodowla rasowych świnek morskich ESPRESSO zarejestrowana w MSMSM co naj lepsze ona wychowała na tym już świnki do tego dostałam od niej karmę ratunkową i
sinlac (bezglutenowy produkt zbożowy dla dzieci) wiec mam o niej dobre zdanie a śmietana nie ma laktozy jej jej pozbawiona do tego to są słowa weta z wocławka do tego polecanego u was a w necie pisze ze ma w sobie latkoze
pisze jeszcze raz podaje jej też mleko dla kotów ale ona go nie pije nie chce pić chyba ze ktoś zna inne mleko dla kotów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciąża i wychowywanie młodych”