Słodka Trusia (JUŻ W DS); Warszawa

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Słodka Trusia (WOLNA); Warszawa

Post autor: jolka »

zwierzur pisze:26 kwietnia Tusia ma przegląd zdrowotny. Jest już na świniusię chętny... :102: Babeczka kocha wyleże. Przed nami wybieg i zawieranie znajomości z własnym gatunkiem. Ciekawa jestem, jak będzie.
oj ja też. Trzymam kciuki za integrację i zdrówko :fingerscrossed:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Jesteśmy po przeglądzie. Dr dała młodej jakieś 10 miesięcy i zobaczymy. Prawdopodobnie dlatego jest taka malutka... Zdrowa. Do wzięcia. A taki obrazek na zachętę:
Integracja pełna i totalnie bezproblemowa. Trusia była tak zdziwiona otaczającymi ją "obcymi", że obwąchały ją wszystkie, zanim się ruszyła. Mała z niedowierzaniem ganiała od jednej do drugiej, obwąchując kolejne egzemplarze, oblizując - jakby próbowała, jak smakują... Przycupnęła przy kupce siana i z pełną dobrobytu gębusią, nadal rozglądała się po otoczeniu. Padła w końcu pod natłokiem wrażeń. Leże było obok Glazurki, która przesunęła się uprzejmie :shock: i zrobiła Truśce miejsce! Mała obniuchała uważnie boczysko postawnej koleżanki, pokręciła się, wetknęła kinol w okazały zadek kumpeli, wsadziła jej pychol w oko, po czym z lubością przystąpiła do przeżuwania sąsiedzkiej małżowiny usznej... Glazura rozdarła paszczę, jakby ją mordowali i zerwała się na równe łapki. Widać było, że młoda nie ma pojęcia, o co biega, ale nie pytała, tylko wiała, aż się kurzyło. "Schowana" pod mostkiem, przystanęła, jakby się nad czymś zastanawiała... Po chwili potruchtała do leżącej znów Glazurki, podeszła wolniutko na sztywnych łapkach, wyciągnęła chudą szyjkę i zachowując należny dystans powęszyła z "szacunkiem", zwrócona w stronę drzemiącego potwora... Tak siedziałam: :lol: :laugh: :rotfl:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
jolka
Kontakt:

ojej jak fajnie, ze odnalazła się stadzie :jupi: Zaraz napiszę do Iwonki, też się ucieszy :)
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Chciałabym tę scenę widzieć! Zazdraszczam :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
gosja_sdz

Post autor: gosja_sdz »

Hej,
Ja szukam kolezanki dla naszej Tapioki, zwanej kiedyś Uszką, którą adoptowalismy 3 lata temu razem ze Śmietanką, która niestety niedawno odeszla. Tapioka ma 3,5 roku i jest jej samej smutno. Jutro postaram się wrzucić jakieś zdjecia
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

gosja_sdz pisze:Hej,
Ja szukam kolezanki dla naszej Tapioki, zwanej kiedyś Uszką, którą adoptowalismy 3 lata temu razem ze Śmietanką, która niestety niedawno odeszla. Tapioka ma 3,5 roku i jest jej samej smutno. Jutro postaram się wrzucić jakieś zdjecia
Piszę PW.
Kasiulka00

Post autor: Kasiulka00 »

Czy Trusia jest jeszcze wolna do adopcji? Pisałam w jej sprawie na e-maila podanego na fb aczkolwiek nikt nie odpisuje a do Pani/ Pana nie mogę wysłać bezpośrednio wiadomości
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Kasiulka00 pisze:Czy Trusia jest jeszcze wolna do adopcji? Pisałam w jej sprawie na e-maila podanego na fb aczkolwiek nikt nie odpisuje a do Pani/ Pana nie mogę wysłać bezpośrednio wiadomości
Jesteśmy w trakcie rozmów z potencjalnym DS, na razie bez zobowiązań. Póki trwają pertraktacje - Trusia jest objęta potencjalną rezerwacją. Będę informować o rozwoju sytuacji. Odpowiedź na maila nie przychodzi od razu, bo Stowarzyszenie, to grupa ludzi, którzy zwyczajnie chodzą do pracy, mają rodziny i nie zawsze znajdą czas, żeby odpisać natychmiast.
Awatar użytkownika
jolka
Kontakt:

Trusia przybywaj- czekam i tesknię :mrgreen:
Obrazek
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Wytrzymaj, prosinko. Jutro, a właściwie dziś będziemy się umawiać na spotkanie... :buzki: Wiem, że WPA wyszło cudnie. :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”