Jeżeli chodzi o genetykę- nigdy mnie to wszystko nie przestanie zadziwiać.
Kompletnie nie moja dziedzina.
Gruszka i muszki owocówki [Olsztynek]
Moderator: silje
Re: Gruszka - młoda mama Ad.Wstrzymana [Olsztynek]
A no to sobie biologia powiedziała "zrobię psikusa i dam łysolka do futerka. Gratulacje dla świnkowej mamuśki.
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Cieszę się bardzo. Brawo Gruszka. Nie na darmo nosisz imię takie jak moja super swinka lysolka 

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- Aussie.
- Miejscowość: Olsztynek
- Kontakt:
Mnie też genetyka nie przestanie zadziwiać, a w kwestii genetyki u świnek jestem zielona kompletnie. Mioty mieszane u swinek to norma. W tym przypadku nie znamy taty, prawdopodobnie był właśnie łysyboe22 pisze:Jeżeli chodzi o genetykę- nigdy mnie to wszystko nie przestanie zadziwiać.
Kompletnie nie moja dziedzina.

Chodziło mi raczej o to, że piszę, że mam miot mieszany, a Ty pytasz czy to możliwe, no jak widać tak

Jutro cyknę foty stowrków

- lunorek
- Kontakt:
Moreni, a skąd pewność że akurat pokryta została przez bardzo blisko spokrewnionego samca? Jeśli jest nośnikiem genu Skinny, a jak widać jest, to wystarczy pierwszy z brzegu łysy samiec, jakikolwiek, lub jak sama napisałaś inny nośnik,ale wtedy procentowo szanse znacznie maleją. No chyba, że nie znam jej pełnej historii i masz widzę o niej, której ja w tej chwili nie posiadam. Pytam z czystej ciekawości, bo mam prawie same łysole i śledzę trochę tę kwestię i co, mam od razu zakładać, że to wszystko chów wsobny (startowo zapewne tak, jak każda inna wyłoniona rasa)?
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Jeszcze nie ma zdjęć, a już się w maluszkach zakochałam
trzymamy za zdrowie dla małych i mamusi! 

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

Gratulacje dla dzielnej mamusi
Chcemy
maluszków

Chcemy

Pewności oczywiście nie mam (może moja wypowiedź zabrzmiała trochę zbyt kategorycznie, przyznam). Ale biorąc pod uwagę, że świnka pochodzi z zoologa, czyli tak naprawdę z pseudo, to mało prawdopodobne, żeby właściciel tego pseudo posiadał kilku łysych reproduktorów i regularnie ich wymieniał (i raczej nie pilnuje rozrodu, bo gdyby wiedział, że Gruszka jest w ciąży, z której może być łysa świnka, to raczej nie sprzedałby jej do zoologa, bo przecież bardziej opłaca się poczekać i sprzedać to łyse małe).lunorek pisze:Moreni, a skąd pewność że akurat pokryta została przez bardzo blisko spokrewnionego samca?
Ja bym jeszcze do głowy była w stanie przyjąć w jednym miocie gładkowłosych i crested.Aussie. pisze: Chodziło mi raczej o to, że piszę, że mam miot mieszany, a Ty pytasz czy to możliwe, no jak widać tak.
Ale rozetki i golas....
Więc jeszcze raz ze zdziwienia zapytam, czy to możliwe?

Czekamy na foty.
- lunorek
- Kontakt:
Boe22, tak jak najbardziej. Dziewczyny mają słodkiego golaska do obcałowywania
I nie tylko golaska
Foty poprosimy, foty
Moreni, może akurat się udało i nie były spokrewnione
A co do pseudo to są niestety całe hodowle pseudo z wieloma reproduktorami Skinny. Dlatego hodowcy CCoP tak się boją oddawać rasowce w niesprawdzone ręce :/

Foty poprosimy, foty

Moreni, może akurat się udało i nie były spokrewnione

Ostatnio zmieniony 11 sty 2018, 13:33 przez lunorek, łącznie zmieniany 3 razy.