Małe świnkowe osobistości =)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Laraine

Re: Małe świnkowe osobistości =)

Post autor: Laraine »

Mnie się marzy w moim mieszkaniu coś takiego w sypialni: http://img2.stylowi.pl//images/items/o/ ... 250610.jpg , oczywiście w ramkach zdjęcia zwierzaków :love: koniecznie nad łóżkiem! :)
Awatar użytkownika
Skiti
Miejscowość: Grudziądz
Kontakt:

Post autor: Skiti »

Super sprawa! Ja mam zamiar powiesić bardzo dużo zdjęć ludzi i nas ze świnkami w przedpokoju w widocznym miejscu, żeby jakoś ożywić ścianę :) Koniecznie w białych zwykłych drewnianych ramkach.
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Ale śliczne masz prosiaczki :love: Zazdroszczę tak ślicznego stadka! :buzki:

Edit: Alf ma smaki na Busię :D
pastaciasta

Post autor: pastaciasta »

No w końcu wątek :D teraz mam co robić i co podziwiać :) Podoba mi się szczególnie nowsza wersja Buśki :D
Awatar użytkownika
jasnoluska
Miejscowość: Radom
Kontakt:

Post autor: jasnoluska »

No wreszcie jesteście :)
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie,
że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji. "

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=339
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Jesteśmy, jesteśmy :)

Wszystkim podoba się głaskanie nowej Busi w wersji krótkowłosej :D

Kiedy wypuszczam Ami, która nie lubi się z resztą świnek, i która mieszka od stycznia osobno, przychodzi pod klatkę dziewczyn i zaczynają się koncerty przez kraty: fuczenie, szczękające zęby, itd. Raz na miesiąc zdarzy się, że wszystkie świnki są razem na wybiegu. Obserwuję wtedy czy coś się zmieniło. Oczywiście Lusia ucieka zaraz do domu szczękając przy tym złowieszczo i piszcząc, Busia z Ami na siebie nafuczą (muszę i ja na nie warknąć, jak się robi niemiło. Wtedy każda pójdzie w inną stronę). Z Manią (mającą swój świat, nie interesującą się prawie w cale innymi świnkami) w miarę normalnie funkcjonuje. Ami wszędzie łazi za koleżanką, raczej jej nie ruszy, choć cały czas jest napuszona i w gotowości. Na wybiegu jest ok, ale w klatce nawet ją lubiła ją pogonić, czy skubnąć, ciągle cykała - nie nadaje się do mieszkania w stadzie. Z tymczasami było identycznie - zachowywała się agresywnie w stosunku do nich w swojej klatce, w klatce tymczasów, w czystym kojcu bez zapachów.
Taka to historia z moją Amiszką - sama sobie jest panią, nie toleruje maty łazienkowej w domku, często gardzi trawą (taka od razu nie zerwana, pół dniowa jest błe!), lubi leżeć na kolanach tylko przez dwie minuty, kocha po chwili głaskania nasikać na kolana, uwielbia pomidora i ogórka, ma trochę wklęsłe, małe oczy, lubi chodzić z Manią na wycieczki po całym domu oraz sikać pod szafą w przedpokoju, czy zostawiać tam kupy - kocham tą moją rozrabiarę <3
Awatar użytkownika
jasnoluska
Miejscowość: Radom
Kontakt:

Post autor: jasnoluska »

Zawsze takie co sprawiają najwięcej problemów są najukochańsze ;)
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie,
że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji. "

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=339
Laraine

No proszę, nigdy bym nie powiedziała, że Ami to taka łobuzica :twisted:
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Miło, że zaglądacie! To jeszcze napiszę nieco o innych panienkach ;)

Wszystkie kocham jednakowo, a okresowo zawsze najbardziej tą, która choruje. Lusia zrobiła się strasznie przesłodka odkąd zaczęła chorować. Pewnie dlatego, że często była u mnie na rękach, dokarmiałam ją, przytulałam w przychodni i broniłam od złych weterynarzy :D Kiedyś totalny dzikus, dziś trochę przestraszona, ale ciekawska mordka.

Busia to ogromny naleśnik, piękna, delikatna dama. Lubi pieszczoty, choć wydaje mi się, że czasami czuje się nieco niepewnie na kolanach. Busia i Lusia bardzo lubią być głaskane razem, wtedy robi się totalny luuuz i mam dwa placuszki :love:

Mania oczywiście jest totalnie zakręconą świnkoosobowością. Chodzi za domownikami jak piesek. Chciałaby też zjeść mój obiad. Szczególnie chyba uwielbia czekoladę, bo jak ją czuje, to leci na złamanie karku (oczywiście nie daję jej tego wszystkiego, broń Boże! :102: ). Wydaje mi się, że ktoś ją musiał karmić ludzkim jedzeniem jak była mała. W końcu trafiła do mnie w wieku 2 lat. Mania wyciąga nóżki sekundę po ułożeniu się na kolanach, a obcych traktuje tak samo jak nas - nie ważne gdzie, ważne że swobodnie można się rozciągnąć :) Oczywiście jako jedyna świnka zna wszystkie kąty w domu. Nie boi się wychodzić za pokój. Najbardziej lubi kuchnię - wiadomo czemu :lol:
Laraine

Ciekawe kiedy moje panny dojrzeją do wychodzenia poza pokój :D raz, chyba Lence, zdarzyło się wyjść do kuchni - ale błyskawicznie wróciła do pokoju :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”