Hetka i Pętelka i Aurra mają kochający domek!![Nowy Dwór Gd]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

magmagpie

Re: Hetka i Pętelka wyjątkowe szukają domku [Nowy Dwór Gd]

Post autor: magmagpie »

MAS obserwując Hetkę i Pętelkę na wybiegu, doszła do następujących wniosków:
- Pętelka cierpi na karłowatość, ale mroczne wizje jej rychłego zgonu na szczęście są nieprawdziwe, dostaje albo hepamertz albo esseliv i nawet wyniki krwi są prawidłowe a młoda jest pełna życia
-Hetka bez brania na ręce staje się stacją przetwarzania siana na bobki, bo biegać jej się nie chce
więc:
czas rozejrzeć się za domkiem dla tych dwóch wyjątkowych świneczek, może ktoś pokocha je uwzględniając także mikrojestestwo Pętęllo

Nie oszukujmy się, dom tymczasowy jest tylko domem tymczasowym. Nie ma miłości w dużych dawkach. Nie ma pieszczot w dużych dawkach. Brak czasu na wymyślanie ścieżki zdrowia dla Hetki, która potrzebuje ruchu, ale jakoś wybiera kolejne źdźbło sianka, no i najważniejsze ...
spędziły rok czasu w oczekiwaniu na najgorsze z Pętello. A ta chce żyć, cieszyć się, jest małą ciekawską dziewczynką której brakuje człowieka!

więc obie z MAS chcemy dać szansę życiu, by połączyo te dwie świneczki z sercem, które przygarnie je mimo pewnej skazy Pętello. Obie samiczki są tego warte!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

po samych zdjęciach widać, że Pętello i owszem jest ruchliwa, a Hetka dla równowagi jest stała niczym liczba atomowa!

Co do adopcji świnki, której życie nie zapowiada się na długie - owszem, narażamy się na ból bo strata może choć nie musi być szybsza, ale też czekają i wspaniałe chwile. sama przygarnęłam do mojego stadka chorego na raka pana Edka. Edek ma się dobrze, mimo mrocznych prognoz, je, ma apetyt, biega z chłopakami i w nagrodę stał się największym pieszczochem mojego stada. to jest niesamowite, jak w krótkim czasie nam zaufał, domaga się pieszczot i cudownie rozluźnia się na człowieku.
ViaCaVia
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: ViaCaVia »

Och, jakie piękne Dziewczyny!!! I w jakich uroczych okolicznościach przyrody! :D Przeczytałam wątek.. czy nie wspominacie czasem na początku Finka? Białego Świnka, który lubił się przechwalać klejnotami? Dobrze pamiętam? Nie wiem, czy czegoś nie pokręciłam, ale chyba Finka nie ma już wśród nas? Zawsze mi się przypomina znany wiersz o tym, żeby się śpieszyć kochać, śpieszyć adoptować, że każdy dzień, który możemy podarować zwłaszcza starszym albo chorym Istotkom jest na wagę złota! Np. patrzę na Fokę i jestem szczęśliwa, że jest, że z Kwoczką nawołują się na wybiegu i Foka tak nieco koślawo do Kwoczki biegnie. Serce puchnie ze szczęścia. :love: Świnki są the best! :peace:
ViaCaVia
Kontakt:

..tak jak chyba wspomniała Boe, też powinnam sobie założyć ban na wchodzenie na stronę "adopcje" :lol: Piękności! Za najlepszy domek na świecie! :fingerscrossed: :fingerscrossed:
magmagpie

Tak, Pętelka to była jedyna świnka, z którą Finek lubił sobie pogadać przez pręty. Nie traktował jej jak samicy, a raczej budziła w nim opiekuńcze instynkty. Niestety Finek biega za TM, szkoda bo był super panem Prośkiem, a jak widać życie pisze różne scenariusze, Pętello ma sie dobrze :)
tak patrzę na zdjęcia dziewczyn, MAS powinna dostać nagrodę za super odzywianie, obie świnki mają lsniące i zdrowe futerko :)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Co jak co ale panna Pętelka nie jest aż takim mikrusem! :102: Wielkościowo prawie jak mamuśka :102:
Obrazek
magmagpie

martuś pisze:Co jak co ale panna Pętelka nie jest aż takim mikrusem! :102: Wielkościowo prawie jak mamuśka :102:
Hetka 1050, Petello niecałe 600, Hetka jest kompaktowa :D
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

O proszę! :shock: A wygląda na ciężką :lol: Ale waga i tak rewelacyjna zważywszy na prognozy wetów :ok:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

No tak się ucieszyłam jak przeczytałam, że u dziewczynek dobrze, że szok :D całe szczęście złe przepowiednie odnośnie losu Pętelki się nie sprawdziły, bo jeśli dobrze liczę, to dziewczynka ma już rok :) oby jak najszybciej znalazły kochający domek! :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
ViaCaVia
Kontakt:

Ojej.. ale 1050 g to chyba niezły wynik..? :shock: 600 to niedużo, ale podejrzewam, że na trawce i smakołykach do odpracowania :lol: Pięknoty!
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Lecą odświeżone na fb ;) udostępniajcie, gdzieś jest dla nich dom :buzki:
Wrzucam na grupy....pozwoliłam sobie skopiować opis z pierwszego posta ;)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”