Niestety, Koleżanka Feli odeszła, Fela jest smutna, Pani z różnych względów nie chce dobierać jej towarzyszki, tylko chce Felę oddać do adopcji.
Więcej szczegółow później.
Według informacji od opiekunki, Fela mieszka w Warszawie i czuje się samotna, jest zdrowa, leczona w Pulsvecie, jej jedynym problemem jest tłuszczak na grzbiecie, którego weterynarze nie polecali usuwać.
Może ktoś poszukuje trzy i półletniej samiczki?
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery kontakt tylko porcella7@gmail.com
Rezerwuję Felę dla p. Agnieszki z Wilanowa, która adoptowała ode mnie dwie samiczki 2 lata temu. Jedna z nich odeszła z powodu chłoniaka. Więc obie straciły wspóltowarzyszki, nie były świnkami alfa. Myslę, że się dogadają.
Beatrycze pisze:Rezerwuję Felę dla p. Agnieszki z Wilanowa, która adoptowała ode mnie dwie samiczki 2 lata temu. Jedna z nich odeszła z powodu chłoniaka. Więc obie straciły wspóltowarzyszki, nie były świnkami alfa. Myslę, że się dogadają.
Trzymam kciuki Mam nadzieję, że dziewczyny się nawzajem pocieszą i będzie to wspaniała znajomość.
]Odebrałam Tongę w piątek. Niestety do adopcji na dzień dzisiejszy się nie nadaje. Jutro jedzie do lecznicy Kajman i zostanie tam do operacji. Wklejam opis z Pulsvetu:
PULS-V ET Spe cjalis tyczna Przychodnia We te rynaryjnaul. A lternatyw y 7 lok. U802-775Warszaw aWłaścicielZwierzę011700290XXXXXXXXXXXXXXXXXGatunek:Rasa:Świnka morskagładkowłosaWiek:Płeć:3 lata i 8 miesięcysamicaKarta informacyjna wizytyFelaOznakowanie:22-649-31-17Telef on:Maść:tricolorXX-XXX XXXXXXXXXXXX11/10/2019 21:15: BADANIEOPIS WYWIADUPrzegląd przed oddaniem do SPMŚ. Apetyt, bobki, mocz, aktywnośc ok. Kaszak na boku ciała pękł ok. 2 tyg. temu.OPIS BADANIAw aga 930g, temp. 38,1Błony śluzowe różowe, w ilgotne, dostepne do bad. w . chłonne niepowiększone.Guzek na lewym płacie tarczycy ok. 4mm średnicy. W lewym oku początki kostnienia heterotropowego - do obserw acji. Oko praw e bz. Uszy czyste.Obustronne niewielkie deformacje na żuchwach, siekacze bz, otoskopow o bz.Osłuchowo wyraźnie zaostrzone szmery nad GDO; DDO i serce bz. Kaszel reakcyjny (-), nos czysty.W jb za obiema nerkami wyczuwalne zmiany o średnicy ok. 3cm, praw d. torbiele jajnikow e, poza tym brzuch palpacyjnie bz.Na lewym boku przy kręgosłupie kaszak wielkości moreli, pęknięty, ropiejący - do usunięcia.Sierść ładna, brak cech zak. ektopasożytami.W bad. paskow ym moczu RBC +++, wysyłam mocz na wszelki wypadek na bad. ogolne.Ze względu na planowany zabieg us. kaszaka włączam ab ogólnie (żeby ewent. przedłużyć go po zabiegu), nie w nebulizacji. Zabiegbędzie w Kajmanie, przedstawicielka SPMŚ tam tez chce wykonać bad. krw i.Wsk. obserw acja ew ent. objawów nadczynności tarczycy - chudnięcie mimo apetytu, miękkie bobki. Diagnoza: zapalenie GDO, torbiele, kaszak, guz tarczycy.
ZABIEGIWizyta 1 królik/świnka/inne Pobranie moczu ZASTOSOWANE LEKIVetlab - badanie moczu 1sztMarf loxin 20mg 3szt.BIOPROTECT caps 5kapsLoxicom syrop 1,5mg 1,8mlMateriały 1 1szt.ZALECENIAmarf loxin 20mg 1/4 tabl. 1x dziennie min. do czasu zabiegu - antybiotyk probiotyk 1/2 kaps. 1x dziennie min. 1h po antybiotyku loxicom 0,3ml 2x dziennie przez 3 dni .
Badanie moczu wyszło w porządku. Chociaż tyle.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2019, 13:29 przez Beatrycze, łącznie zmieniany 2 razy.