Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Minął kolejny tydzień - waga Tosi 655g.
Brzuch wyraźnie się rusza po prawej stronie, po lewej nie na boku tylko w dolej część .
Ciekawe ile jeszcze do rozwiązania? ile prosiaczków będzie? czy wszystko się uda.
Bardzo się martwimy
Trochę obawiam się wizyty u weterynarza, który nie specjalizuje się w gryzoniach. Pytałam kolegę weterynarza, który opiekuje się naszą sunią ON-ką, czy zna się na świnkach? Po minie wywnioskowałam, że nie jest to jego ulubiona pacjentka. Na razie szukam, pytam....
Ja jak juz mialem pewnosc co do ciazy to zwiekszylem dawke zywieniowa z trzech na piec razy dzienie i dostawaly tego wiecej niz zwykle tak samo po porodzie zwiekszylem dawke z pieciu na siedem razy dziennie zeby miala sile wykarmic mlode.
zwiększyłam dawki karmy ale świnki najchętniej jedzą warzywa. Nie wiem, czy mogę jeszcze więcej warzyw im dawać i czy wszystkich, czy niektóre powinnam ograniczyć. Tosia ciągle głodna. Ciągle zagląda do miseczki z warzywami. Czy mogę podawać owoce, jeżeli tak to jakie? moje świnki nie jedzą cytrusów, jabłka tylko jak nie ma niczego innego.
Dawaj im poprostu to co lubia najbardziej z owocow i warzyw sucha karme i siano wszystko w duzych ilosciach ciezarna swinka je za kiklku bo musi sama sie najesc wykarmic mlode ktore nosi a potem musi tez duzo jesc zeby miala czym karmic maluchy
sianko cały czas w paśniku 2 x dziennie ładowane, miseczka z karmą uzupełniana jak zajdzie potrzeba - mało jedzą, mieszam już 2 rodzaje karmy, nie wiem czy zwiększyć ilość wit c, teraz świnki dostają po 3 krople, jedzą dużo papryki, natki pietruszki, nać selera, mlecze jak ładne znajdę (z własnej działki), brokuł, marchewkę, ogórka czy coś jeszcze?
Ja daje jeszczu seler naciowy, buraki, kalarepe, pomidory, korzen pietruszki, gruszki, galazki brzozy i wierzby, rzodkiewke razem z liscmi, rzodkiew biala, koperek, raz w tygodniu brukselke ostatnio nawet zasmakowal im ananas ale to tylko troche i bardzo zadko
Ogolnie poczytaj o tym co moga jesc swinki morskie i probuj czy im zasmakuje
czytam dużo,
niektóre produkty są zalecane raz na kilka dni, moje świnki jedzą to co wymieniłam codziennie z małą roszadą. Nie wiem czy to dobrze. Czy powinnam np natkę podawać 2 x w tygodniu?