Mamy hodowlę, pod nazwą "Aussie Welkope" znajdziesz nas na fb. Jeżeli chodzi o spacery, mamy mini vana. Fotele z tyłu są wyjęte, na podłodze leży drivebad. Psy na dźwięk kluczyków dostają kociokwiku. Mamy kilka swoich miejsc w okolicy, w ktore możemy jechać bez obawy, że spotkamy kogoś przypadkowego. Przy 8 psach nie musisz robić kompletnie nic na spacerze oprócz po prostu obecności, Ty idziesz a one zajmują się same sobą. Biegają, niuchają, bawia się. Wystarczą jakieś 3/4 km żeby padły na pół dnia. Wieczorem wychodzę z nimi za ogród (pola) na małe kółko (ok 1,5km) i to im wystarczy .Bulletproof pisze:No wiedziałam że jak login "Aussie" to musi mieć Australijskie Owczarki, no nie ma bata
Hodowla? Czy tak po prostu? Strasznie mnie ciekawi jak z taką zgrają na spacery wychodzisz...
16-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Aussie.
- Miejscowość: Olsztynek
- Kontakt:
Re: Oooo matko co tu się dzieje..
- Aussie.
- Kontakt:
- lunorek
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Boski jest, spryciul jeden
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Ale świetny
U nas to nawet przy jednym psie nie trzeba nic robić na spacerze bo zajmuje się samym sobą, ewentualnie jakiś patyk czy coś
A zdarzało Ci się chodzić ze wszystkimi na smyczy na raz? To mnie zawsze ciekawi w hodowlach
U nas to nawet przy jednym psie nie trzeba nic robić na spacerze bo zajmuje się samym sobą, ewentualnie jakiś patyk czy coś
A zdarzało Ci się chodzić ze wszystkimi na smyczy na raz? To mnie zawsze ciekawi w hodowlach
- Aussie.
- Kontakt:
Nie, kiedyś, raz w życiu wzięłam je wszystkie na smycze żeby zrobić sobie z nimi fotkę obok domu. Ogólnie nie wychodzę z psami na spacer na smyczy bo to nie jest spacer.. Nawet jak idę gdzieś i biorę jednego to idę bez smyczy. To znaczy jakaś tam zawsze gdzieś na dnie torby jest .
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Spacer nie spacer- ale jak się mieszka na Osiedlu to smycz pies musi mieć, tak czy siak
Ale jestem wielką fanką Aussich, prześliczne są, zwłaszcza Blue Merle
Ale jestem wielką fanką Aussich, prześliczne są, zwłaszcza Blue Merle
- Aussie.
- Kontakt:
Nowelizacja ustawy z 2011 r. (!) nówi, że pies na smyczy być nie musi jeśli właściciel w pełni nad nim panuje. Jeżeli straż miejska twierdzi inaczej to się myli (nie mieli szkoleń aktualizacyjnych po nowelizacji), jeżeli co gorsza wystawią Ci mandat to masz prawo go nie przyjąć bo nie mają podstaw prawnych i nikt Cię nie będzie ścigał .
- Anula
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
OMG jakie stado Zakochałam się I szczerze zazdroszczę, że masz możliwość posiadania takiego stada.
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Ale numer! Tylko jedno mnie ciekawi- co to znaczy, że właściciel w pełni nad nim panuje i jak się to ocenia? Mieszkam na osiedlu i na myśl o wielu psach bez smyczy..... w tym mojej Łaty w kontakcie z niektórymi.........Aussie. pisze:Nowelizacja ustawy z 2011 r. (!) nówi, że pies na smyczy być nie musi jeśli właściciel w pełni nad nim panuje. Jeżeli straż miejska twierdzi inaczej to się myli (nie mieli szkoleń aktualizacyjnych po nowelizacji), jeżeli co gorsza wystawią Ci mandat to masz prawo go nie przyjąć bo nie mają podstaw prawnych i nikt Cię nie będzie ścigał .