Blue- dla znajomych Blusia - Warszawa

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

edyta.irka

Re: Blue- dla znajomych Blusia - Warszawa

Post autor: edyta.irka »

Dzień dobry,
czy Blue jest nadal wolna? Szukam nowego prosiaka do naszego stadka.
Wczoraj odeszła moja 2-letnia Euforia. Świnka była leczona pod kątem problemów hormonalnych - przyjmowała leki i miała mieć wyciętą macicę z jajnikami. USG pokazało także jakieś "zwapnienia" na śledzionie, więc ten narząd lekarze też chcieli jej usunąć. Jednak podczas operacji okazało się, że to nie zwapnienia a nowotwór, który zaatakował także żołądek. Nie mieliśmy więc wyjścia i pozwoliliśmy odejść jej w spokoju.

We wrześniu 2015 adoptowaliśmy Fizię Pończoszankę ze stowarzyszenia :spsm: . Teraz to Fizia została sama i potrzebuje nowej koleżanki. Fizia ma zdecydowany charakter, ale jest socjalizowana i mizialska. Na rękach dużoooo gada. Ma ok. 14 mc, jest trikolorową rozetką. Co do opieki - jesteśmy zaprawieni w bojach, znamy świńskie potrzeby. :świnka1:

Jesteśmy 5-osobową rodziną: rodzice i 3 dzieci. Świnki zawsze mieszkały w jednej dużej, wygodnej klatce. Dodatkowo mam drugą mniejszą, na wypadek konieczności przeprowadzenia kwarantanny. Mieszkamy pod Warszawą, tuż za Ursynowem.

Pozdrawiam,
Edyta Skrzypek
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Tak Blue jest wolna, ale na razie na 14 dniowej kwarantannie ;) Jutro napisze pw ;)
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
edyta.irka

Dobrze, czekam :)
Ojej, co chwilę zaglądałam, czy ktoś już dostrzegł mój post :102:
Awatar użytkownika
jolka
Kontakt:

edyta.irka pisze:Dobrze, czekam :)
Ojej, co chwilę zaglądałam, czy ktoś już dostrzegł mój post :102:
Ja zaglądam , nawet z telefonu, tylko po pracy jestem i padnięta...
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
edyta.irka

Spokojnie, spokojnie... proszę odpocząć.

Euforia, która odeszła, była długowłosa, rodowodowa... dlatego zwalam ją pieszczotliwie arystokratką... miała 3 kolory: agouti, biały i ciemny brąz. Zachowywała się jak prawdziwa prosiakowa dama. Ech, biedna.

Zależało mi, aby pochodziła z pewnego miejsca, była zdrowa i spędziła przy cycusiu wystarczająco długo. Wtedy nie wiedziałam o stowarzyszeniu, więc szukałam zarejestrowanej hodowli. Rodowód był małym dodatkiem, ale nie miał dla mnie znaczenia.
Awatar użytkownika
jolka
Kontakt:

poszło pw ;)
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Jaguś

Post autor: Jaguś »

Blusia będzie szczęśliwa z Fizią - znam ja i jej aktualny domek. Byłoby cudownie, gdyby tam trafiła. Trzymam kciuki !
Olivianna

Post autor: Olivianna »

Jak przeczytałam imię pomyślałam, że to samczyk, a to taka piękna dziewuszka.
Trzymam mocno kciuki za nowy domek prosiaczka :)
edyta.irka

Jaguś pisze:Blusia będzie szczęśliwa z Fizią - znam ja i jej aktualny domek. Byłoby cudownie, gdyby tam trafiła. Trzymam kciuki !
Oj, mówię Ci... nie poznałabyś teraz swojej królewny... bardzo się ucywilizowała, choć potrafi powiedzieć: Uwaga, ja tu jestem! jest spora, ok. 950 g, ale tyłek już nie jest tak nabity, bo nauczyła się jeść inne dobro. Co do miziaństwa... to się nie zmieniło, a wręcz rozwinęło. Może kiedyś wpadniesz do nas jak będzie cieplej, zapraszamy! Nie wiem, której to zasługa, ale ostatnio obie z Euforią robiły sobie wycieczki na własną rękę i zawędrowały nawet do kuchni pod szafkę. Leży tam teraz dywanik na wypadek, gdyby Fiźka chciała się tam wybrać sama i poleżeć znowu pod szafką.
Jaguś

Post autor: Jaguś »

Bardzo chętnie wpadnę : ) Uważaj, żebyś przez przypadek nie rozdeptała świństwa. Ja nauczyłam się "powłóczyć" nogami - tak mnie moje świnie wytresowały ! :szczerbaty:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”