BŁAGAM POMOCY
Moderator: Dzima
- MartusiaMartus
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: BŁAGAM POMOCY
Są całodobowi weterynarze,poszukaj u siebie w mieście.Davids pisze:W święta żaden wet raczej nie przy telefonie...
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]
Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018

Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
Wlasnie patrze ze u mnie wet w swieta od 9 do 15 ja czasem kikla dni wisialam na telefonie bo mase pacjetow bylo ale sie dodzwonilam. Za 60 zl to nie bede specjalnie jechac po sama porade jak to samo mi przez tel powiedza - chodzilo o zmiane leku na kamienie moczowe bo nie dostalam tego co mi zalecili tylko kuplilam inny tez dobry. 
Podobno jak swinki dlugo nie jedza to moga wrzodow dostac. Moja ma czesto z czyms problemy wiec bez herbi care sie nie obywa musze miec to w zapasie. Przy rozwarstwionych zebach to karma ratunkowa jest lepsza od rozpuszczonej karmy(chyba ze jest dobrze zmielona) bo nie podraznia rany w pysku jak sie zrobi od przerosnietego zeba. Przy dobrej obserwacji juz rozpoznam czy to sa zeby czy cos innego. Przy zebach nic twardego nie je.

Podobno jak swinki dlugo nie jedza to moga wrzodow dostac. Moja ma czesto z czyms problemy wiec bez herbi care sie nie obywa musze miec to w zapasie. Przy rozwarstwionych zebach to karma ratunkowa jest lepsza od rozpuszczonej karmy(chyba ze jest dobrze zmielona) bo nie podraznia rany w pysku jak sie zrobi od przerosnietego zeba. Przy dobrej obserwacji juz rozpoznam czy to sa zeby czy cos innego. Przy zebach nic twardego nie je.
Dzwoniłeś?Davids pisze:W święta żaden wet raczej nie przy telefonie...
Tu też jest otwarte w święta: http://wet-kaprow.pl/ Jeśli nie jesteś w stanie jej nakarmić to musisz z nią pojechać. Konsultacja telefoniczna nic nie da bo to jest zbyt poważna sytuacja i objawy towarzyszące różnym schorzeniom, musi ją szybko obejrzeć weterynarz.
Ja myślę, że jeśli nic nie zrobisz i nie zabierzesz jej do weta to w poniedziałek będziesz kopał dołek! No proszę Cie! Jedź z nią do weta!
Świnka nakarmiona !!!!! Zrobiła nawet bobka był śliski i jagby wypełniony powietrzem mam nadzieje ,że na początek nie za dużo dałam lub nie za mało....do weta jutro namuwić rodziców ? Nie są zbyt chętni....jutro goście przyjeżdżają.....mamy 1samochód taty ,a dla niego szkoda pieniędzy na małą świnke...
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Jeśli świnka nie je to trzeba ją karmić co 2-3 godziny również w nocy.
Sory, że to napiszę ale po pierwszym poście aż mnie "coś" strzeliło
Świnka od 4 miesięcy chudnie, od dłuższego czasu ma problemy z normalnym jedzeniem (je tylko miękkie rzeczy) a Ty się budzisz w święta
Skoro taki stan się utrzymuje dłużej to trzeba było z nią iść do dobrego weta jeszcze przed świętami...
Mam nadzieję, że świnka ma problem tylko z zębami i szybko uda się to wyleczyć. Konieczne dokarmianie, jeśli masz szałwię to możesz zaparzyć i przestudzoną dawać śwince do picia. Jeśli porobiły się jakieś rany w pyszczku to szałwia troszeczkę załagodzi stan zapalny.
Sory, że to napiszę ale po pierwszym poście aż mnie "coś" strzeliło

Mam nadzieję, że świnka ma problem tylko z zębami i szybko uda się to wyleczyć. Konieczne dokarmianie, jeśli masz szałwię to możesz zaparzyć i przestudzoną dawać śwince do picia. Jeśli porobiły się jakieś rany w pyszczku to szałwia troszeczkę załagodzi stan zapalny.
Zęby raczej to nie są bo suchy chleb je...co jej może być?chudła raczej powoli 20g-30g
996g
966g
950g
944g
922g
916g
844g
ważyłem co mniej więcej 1 miesiąc
996g
966g
950g
944g
922g
916g
844g
ważyłem co mniej więcej 1 miesiąc
Ostatnio zmieniony 25 gru 2015, 21:44 przez Davids, łącznie zmieniany 1 raz.