BŁAGAM POMOCY

Biegunki, zatwardzenia, wzdęcia, zapalenie jelit, nieprawidłowa waga;

Moderator: Dzima

Davids

Re: BŁAGAM POMOCY

Post autor: Davids »

W święta żaden wet raczej nie przy telefonie...
Awatar użytkownika
MartusiaMartus
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: MartusiaMartus »

Davids pisze:W święta żaden wet raczej nie przy telefonie...
Są całodobowi weterynarze,poszukaj u siebie w mieście.
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki :-D http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]

Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
ilona__wwy

Post autor: ilona__wwy »

Wlasnie patrze ze u mnie wet w swieta od 9 do 15 ja czasem kikla dni wisialam na telefonie bo mase pacjetow bylo ale sie dodzwonilam. Za 60 zl to nie bede specjalnie jechac po sama porade jak to samo mi przez tel powiedza - chodzilo o zmiane leku na kamienie moczowe bo nie dostalam tego co mi zalecili tylko kuplilam inny tez dobry. :D

Podobno jak swinki dlugo nie jedza to moga wrzodow dostac. Moja ma czesto z czyms problemy wiec bez herbi care sie nie obywa musze miec to w zapasie. Przy rozwarstwionych zebach to karma ratunkowa jest lepsza od rozpuszczonej karmy(chyba ze jest dobrze zmielona) bo nie podraznia rany w pysku jak sie zrobi od przerosnietego zeba. Przy dobrej obserwacji juz rozpoznam czy to sa zeby czy cos innego. Przy zebach nic twardego nie je.
Rukola

Post autor: Rukola »

Davids pisze:W święta żaden wet raczej nie przy telefonie...
Dzwoniłeś?

Tu też jest otwarte w święta: http://wet-kaprow.pl/ Jeśli nie jesteś w stanie jej nakarmić to musisz z nią pojechać. Konsultacja telefoniczna nic nie da bo to jest zbyt poważna sytuacja i objawy towarzyszące różnym schorzeniom, musi ją szybko obejrzeć weterynarz.
Raftylka

Post autor: Raftylka »

Ja myślę, że jeśli nic nie zrobisz i nie zabierzesz jej do weta to w poniedziałek będziesz kopał dołek! No proszę Cie! Jedź z nią do weta!
Davids

Świnka nakarmiona !!!!! Zrobiła nawet bobka był śliski i jagby wypełniony powietrzem mam nadzieje ,że na początek nie za dużo dałam lub nie za mało....do weta jutro namuwić rodziców ? Nie są zbyt chętni....jutro goście przyjeżdżają.....mamy 1samochód taty ,a dla niego szkoda pieniędzy na małą świnke...
Davids

W nocy też dokarmić?
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Jeśli świnka nie je to trzeba ją karmić co 2-3 godziny również w nocy.

Sory, że to napiszę ale po pierwszym poście aż mnie "coś" strzeliło :glowawmur: Świnka od 4 miesięcy chudnie, od dłuższego czasu ma problemy z normalnym jedzeniem (je tylko miękkie rzeczy) a Ty się budzisz w święta :glowawmur: Skoro taki stan się utrzymuje dłużej to trzeba było z nią iść do dobrego weta jeszcze przed świętami...

Mam nadzieję, że świnka ma problem tylko z zębami i szybko uda się to wyleczyć. Konieczne dokarmianie, jeśli masz szałwię to możesz zaparzyć i przestudzoną dawać śwince do picia. Jeśli porobiły się jakieś rany w pyszczku to szałwia troszeczkę załagodzi stan zapalny.
Obrazek
Davids

Zęby raczej to nie są bo suchy chleb je...co jej może być?chudła raczej powoli 20g-30g
996g
966g
950g
944g
922g
916g
844g
ważyłem co mniej więcej 1 miesiąc
Ostatnio zmieniony 25 gru 2015, 21:44 przez Davids, łącznie zmieniany 1 raz.
Davids

Jakie porcje powinno się śwince dawać ? (ile gram jedzonka )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ pokarmowy”