Staszek Niestraszek [Wrocław] - w ds :)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Re: Świnka z Pabemii

Post autor: Anula »

Cynthia pisze:Powinien się nazywać Hipolit :laugh: :laugh: :laugh:

Padłam, mój eks miał na imię Hipolit :laugh:
Jaguś

Post autor: Jaguś »

Ponieważ świniak cały czas siedział nieruchomo w akcie desperacji postanowiłam przenieść jego klatkę na wybieg Lucjana - to był strzał w 10-tkę. Świń ożył, rusza się po klatce i co najważniejsze - zaczął jeść. Obecność innej świnki go ośmieliła - skubie siano, je owoce/ warzywka, nawet ciekawsko się rozgląda. Wniosek: to człowiek jest tu problemem i budzi paniczny strach. Nie wiem co tego prosia spotkało, ale trauma jest bardzo głęboka. Dziś spróbuję pokolankować go razem z moim Luckiem, choć nie wiem czy dziadzia nie będzie go chciał podgryzać. Prosiak ewidentnie potrzebuje świnkę - przewodnika, który wprowadzi go w "ludzki" świat i udowodni, że człowiek też może być fajny. Jego sierść jest właśnie taka jak tedik z rozetką - mój chłop się w nim zakochał od pierwszego wejrzenia : ) Zaraz zabieg na łapki i smarowanie suchych stóp.
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

No tak bywa - druga świnka działa cuda. Czym łapki smarujesz?
Obrazek
Jaguś

To nie początki podo, więc smaruję oliwą z oliwek. Właśnie obcięłam zadziory ( były jednak na obu przednich łapkach) i zabalsamowałam stopy. Ponieważ znów jest "martwy" zabieg poszedł szybko i sprawnie. Chociaż taka korzyść ...
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

a no to dobrze że nie wygląda na pododermatitis. On wg Ciebie młody? w średnim wieku? stary?
Obrazek
Jaguś

Wg mnie ma rok, może 1,5. Jest w pełni wyrośnięty, ale pazurki jeszcze takie młodzieńcze : ) I siusiaczek taki 'inny", niż u moich starych świń :redface:
piju

Post autor: piju »

Biedactwo.
Mam nadzieję że wszystko się ułoży prosiaczku :love:
Aniuś

Post autor: Aniuś »

Biedny prosiak.

Trzymam kciuki!

Moja miłość do świnek zaczęła się (wieki temu) od tego, że wyciągnęłam od sąsiada świnkę, która była trzymana w koszmarnych warunkach. Oddał z ulgą niemalże. Dotąd mam ten widok przed oczami...
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Prosiaczek z Pabemii

Post autor: sosnowa »

Trochę tak, to futro też takie teddikowe i pewnie dlatego taki duży.
Strasznie biedny chłopak.
Jaguś

Re: Prosiaczek z Pabemii

Ponieważ Hipolit ( roboczo - jakoś tak nie umiem bez imienia) "otwiera się" w obecności innej świnki podjęłam decyzję o próbie łączenia. Pamiętając opowieści o jego dużej agresji ( w starym domu - dlatego go oddali i w sklepie - nie mogli go połączyć z innymi świnkami, bo je gryzł i siedział sam) uzbroiłam się po zęby, łazienkę zamieniłam na pole walki, wzięłam długie rękawice od mojego legwana, spryskiwacz, szufelkę, ręcznik i kalosze nad kostki zaczerpnęłam oddech i zaczęłam. Było kręcenie tyłkami, puszczanie bąków, strzały bobami, ale ani razu Hipolit nie wykazał agresji, mimo, że raz jeden był na grzbiecie drugiego, raz drugi. Jestem zdania, że Hipolit powinien iść do domku ze zrównoważoną świnką, ale taką co nie da sobie wejść na głowę, bo chłopaka jeszcze roznoszą hormony. Teraz od 30 min sa już na docelowym wybiegu i są kwiki, ale jest bardzo dobrze. Wstawię zdjęcia z łączenia - później, bo teraz jestem w strasznym niedoczasie. Jeszcze wspólne kolankowanie wieczorem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”