Wykastrowany samiec

Tola

Re: Wykastrowany samiec

Post autor: Tola »

Kto jest na bieżąco z weterynarzami w Szczecinie ? Ktoś może polecić mi konkretnego aktualnego weta w Szczecinie na lewobrzeżu ws kastracji samczyka ?
Fionka

Post autor: Fionka »

Mam takie małe pytanko dotyczące mojego Tofika vel Tośka :) Mały był wykastrowany w wieku ok 3 miesięcy z kawałkiem i teraz 1 września kończy on już rok, ale wydaje mi się, że w porównaniu z dziewczynami jest bardzo malutki, w prawdziwie są one prawie rok starsze od niego. Jednak czy na to, że nie urósł duży mogła mieć wpływ kastracja? Czy może to taki okres, że jest malutki i jeszcze jest szansa, że podrośnie? Wagę chłopak ma dobrą bo 1050gram.
Tola

Post autor: Tola »

Może być, tak wczesna kastracja mogła wstrzymać wzrost, ale aby mieć pewność musiałabyś cofnąć czas i nie kastrować go tak wcześnie ;) tego się już nie dowiemy . Ja ze swoim chłopakiem poczekałam aż osiągnie pewien wiek i przede wszystkim nabierze masy.. poświęcił jajka parę dni temu, czuje się dobrze.. do dziewczyn terkocze i nic więcej z ,,tych rzeczy" :redface: siedzi wreszcie spokojnie na rękach, nie znęca się nad prętami klatki kiedy jest sam/ izolujemy go kiedy wszyscy wychodzimy z domu i na noc. Ale jest jakiś taki zgaszony.. taki gender ;) Pamiętam tego żywiołowego chłopaczka podkręcającego sobą dziewczyny na wypad po domu w poszukiwaniu nowinek do skonsumowania :) teraz taki zachowawczy : jeść ,leżeć, spać i pomruczeć...Mam go od maja z dawnej ,,tablicy.pl" Jest wrzesień, chłopak ma ok 9 m-cy.
Zastanawia mnie orzeczona płodność samca po kastracji do ok 6 tyg .. hormony i owszem jeszcze działają, ale żeby zapłodnić samicę trzeba mieć czym ;) z tego co wiem to wycina się wewn część penisa długiego na kilka cm, a ten siurek co widać to był /jest tylko takim czubeczkiem tego co naprawdę było samcem.. jak z tą fizjologią jest naprawdę ?
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Raz, że mógł być kastrowany nieco za wcześnie (z samców, jakie miałem na DT najmłodszy miał kastrację w wieku 6 miesięcy). Inna sprawa, że może być delikatnej budowy. Albo samice są spasione ;)
Podpis usunięty przez administratora.
Fionka

Post autor: Fionka »

Mały w dniu kastracji miał ok 700 gram i bardzo szybko po urodzeniu rósł i przybierał na wadze, jak wet zobaczył go w wieku 1 tygodnia to nie chciał uwierzyć, że on ma tydzień i 2 razy zapytał czy na pewno tydzień a nie miesiąc :) a po kastracji szybko doszedł do siebie i w ciągu 2 może miesięcy ważył prawie 900gram, a potem stanął... może rzeczywiście za szybko poszedł pod nóż... podejrzewam też że przez kastracje jest trochę "dziki", co dziennie biorę go na ręce głaszcze na kolanach dostaje łapówki, a i tak się boi i nie daje się oswoić tak jak dziewczyny, ale cóż taki jego urok :)

Dziewczyny też spasione nie są :) Jego mama Tosia waży ok 1250gram i ma budowę taką zbitą, Iga znów waży 1190gram, a jak się ją weźmie na ręce to mam wrażenie, że sama skóra i kości :) A młody dziś zważony i ma 1116gram, czyli nie wiele mniej niż dziewczyny, ale one są dużo większe :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Łączenie świnek morskich”