Mleczko i Dymek - białe samczyki z labo do adopcji - Łódź

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

koni

Re: Mleczko i Dymek - białe samczyki z labo do adopcji - Wa-

Post autor: koni »

Takie pieszczochy i nikt nie pyta?
Przytulaki nie często się pojawiają....ludziska, brać i kochać! :buzki:
Jaguś

Post autor: Jaguś »

Dziś był pierwszy wspólny wybieg z moim Lucjanem ( 6 lat) - maluchy bardzo grzeczne. Śmiesznie biegały na paluszkach i kręciły tymi małymi dupinami, ale żadnych zęboczynów, czy agresji. Lucjan jest od nich 2 x większy i dostojny, więc moze uznały, że należy się szacunek ? Po obwąchaniu staruszka były dzikie biegi, miseczki z wodą się nie omija - do niej się wskakuje z rozpędu !Wtedy woda tak cudownie się rozpryskuje :lol: To ulubiona zabawa ich obu.Był mega popcorning - gdybym nie wiedziała co to jest i jak wygląda to przestraszyłabym się, ze świnka ma śmiertelny atak i zaraz się jej głowa ukręci i odpadnie na podłogę. Czasem tak popcorningowały, że lądowały na boku :mrgreen: Malutki grzybek z ucha Dymka już został zabity na śmierć ! Jeszcze profilaktycznie posmaruję kilka dni, co by nie było come backu. Jutro wrzucę zdjęcia zaległe i ze wspólnego wybiegu z Lucjanem. Szkoda, że nie umiem wrzucać filmów na You Tube - byłaby kupa śmiechu. Przyszły dom będzie miał z nich prawdziwą pociechę i skradzione serduszko, więc - CZEKAMY : )
Szukamy domku do miziania i brania na kolanka, bo to luuubimy !
ANYA

Post autor: ANYA »

O rany swinki moich marzen :love: jak oni sie wyciagaja I jak smiesznie kolankuja :o
rekinek

Post autor: rekinek »

Piękne a te wyciagniete nóżki po prostu rewelacja;)) :love:
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

porcella pisze:
pucka69 pisze:Wysłałam dream sms, statler będzie na 100% wiedział w sobotę czy nie jedzie przez Wawę - jechałby z wakacji 26.07. Trzymajcie z tym rękę na pulsie bo ja już będę pakować się do wyjazdu 8-)
Bede trzymać ... a w każdym razie postaram się, choć łatwo nie będzie.
Obrazek
Jaguś

Pilnujcie terminu przekazania maluchów, bo później będę miała duży kłopot. Mój nr tel Pucka69 może przekazać osobom zainteresowanym - będzie się łatwiej umówić.
Dziś Dymek zaczął kaszleć tak na "mokro" i rzęzić przy oddychaniu - on sam jakby nic sobie z tego nie robi: bryka, grucha i je za dwóch. Rozpoczęłam podawanie Bactrimu 2 x dziennie po 0,2 ml przez 14 dni. Zdecydowanie musi go brać, bo boję się, że coś mu padnie na oskrzela lub płucka. Lek dam razem z ich przekazaniem do nowego domku do kontynuacji. Waga rośnie, brzuchole okrągłe i ... uwaga ! ... nauczyły się kwikiem dopominać jedzenia :D Robią się z nich prawdziwe świnie :love:
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

Ale wet go osłuchał?
Słuchaj - to może dajmy go do Porcelli i niech tam czeka na transport do Łodzi. Mogłabyś je podrzucić do Wawy?
Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Potwierdzam. Mokotów Al. Niepodległości/Madalińskiego. Jutro po 18, piątek po 18 albo rano?
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Jaguś

Porecello wyślij mi swój nr na priv - omówimy szczegóły. Jutro bym Ci je podrzuciła po 18:00. Potrzebujesz z klatką, w której teraz siedzą czy masz dla nich swoją ?
Kaszel i charczenie pojawiły się dziś wieczorem - ja miałam kilka świnek i przerabiałam takie objawy, wiem też, że doba dla takiego malucha to może być dużo. Poprawa stanu po podaniu Bactrimu zwykle następuje już 3-go dnia, ale kuracji nie wolno przerywać. Bazowałam na swoich doświadczeniach - objawy były identyczne, świnia czuje się dobrze i dlatego postanowiłam zadziałać. Doświadczenie z Bactrimem mam duże - moje poprzednie świnie go brały; pod koniec życia zwłaszcza Kubuś ( 11 lat). Poszedł priv.
22.07.2015:
Waga Dymek 440 g
Waga Mleczko 445 g
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Pw poszlo. Klatke mam 80. Powinno wystarczyc. Mam nadzieje, ze upaly nie rozloza malucha. Poprosze leki, nic nie mam poza ulgastranem i wit. C...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”