pierwszy miot w mojej domowej hodowli

Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Nikodemcio

Re: pierwszy miot w mojej domowej hodowli

Post autor: Nikodemcio »

Bardzo 'mądre' podejście. Tu, na forum nikt nie popiera domowego rozmnażania świnek wiec raczej nie ma co liczyć na porady. Zostawcie takie rzeczy osobom, które się na tym na prawdę znają.
guinea79

Post autor: guinea79 »

Ok a jak wygląda sprawa adopcji? chcę jakies rasowe dwie samice
MojePanny

Post autor: MojePanny »

Te osoby chyba tez ta wiedzę musialy nabyc
Nikodemcio nie wiesz nic o hodowcach ile kosztuje hodowanie i jakie robia przekrety zeby zwierzęta trzymać niskim kosztem male klatki karma dla królików twardy pellet walki swinek trzymanie pojedynczo bo wlos sobie zjedza na wystawę nie dawanie wody przed pokazem bo sie obsikaja papiloty na wystawach szum wrzawa milion zapachów to jest wedlug was dobre???????????????????
Nikodemcio

Ale ja w tym momencie nie mowie o hodowlach, które juz są. Nie znam sie na tym, nie zagłębiam się w to jak to działa. Mówię tylko, ze po co na własną rękę w domu hodować świnki skoro cała masa szuka już domu. Bo łatwy zarobek? Błagam, kosztem zdrowia i życia zwierzęcia?

guinea79 nikt ci nie odda świnki do adopcji z zamiarem rozmnażania. Już mówiłam, ze nikt tu tego nie popiera.
guinea79

A kto powiedział ,że mam zamiar rozmnażać? Pff no śmiech na sali...człowiek chce dac dom zwierzakom których jak piszesz jest już duzo ,to NIEE bo jest podejrzenie ,że będę rozmnazac...z takim WASZYM podejściem to faktycznie wole iśc do zoologika i kupić sobie świnki...
MojePanny

Post autor: MojePanny »

Nikodemcio ile swin wyadoptowalo SPSM? Wszystkie sa kontrolowane? nie daj sobie zamydlic oczu! !! Swinki sie oddaje i jesli osoba nie psze na forum to sluch po osobniku ginie i nikt mi nie wmowi ze jest inaczej
guinea79

Odnoszę wrazenie ,że w tym kraju łatwiej zaadoptowac dziecko niż ŚWINKĘ :shock:
Nikodemcio

Na twój post o zaadoptowaniu samic i samca zapytałam czy będziesz rozmnażać, a nie zaprzeczyłaś więc stąd moje wnioski. Na forum jest temat adopcji wystarczy zaglądnąć. To na prawdę nie jest problem.
To złe wrażenie odnosisz ;) .
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

MojePanny pisze:Nikodemcio ile swin wyadoptowalo SPSM? Wszystkie sa kontrolowane?
Jakieś... kilka tysięcy od początku istnienia. A masz jakiś problem do SPŚM?
Co do Hani i jej hodowli... jedna z lepszych, zarejestrowana. A nie "masowa i średniej klasy". A Twoja hodowla jest gdzieś zarejestrowana? Masz wiedzę nt. genetyki?

P.S. Mamy kontrolę nad świnkami, które wydajemy do adopcji.
Podpis usunięty przez administratora.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Czy pani z Hanaville wie o tym, że rozmnażasz jej świnki?
Tutaj nie pochwalamy rozmnażania w warunkach domowych, za co zgodnie z regulaminem forum możesz otrzymać bana.
22. Posty sprzeczne w treści z ideą działania SPŚM mogą być kasowane bez ostrzeżenia, a ich autorzy karani banem
§ 11. Celami Stowarzyszenia są:
1. Dobroczynność.
1a. Działanie na rzecz humanitarnego traktowania zwierząt, a szczególności świnek morskich oraz ochrony ich praw.
2. Prowadzenie akcji adopcyjnych.
3. Propagowanie wiedzy o świnkach morskich oraz kształtowanie właściwej opieki.
4. Działanie na rzecz poprawy środowiska życia zwierząt, a w szczególności świnek morskich.
5. Promowanie prawidłowej opieki nad świnkami morskimi.
6. Publikowanie materiałów edukacyjnych na temat właściwej opieki nad świnkami morskimi.
7. Przeciwdziałanie w przypadkach okrutnego traktowania zwierząt, a w szczególności świnek morskich.
8. Działanie na rzecz zapobiegania niekontrolowanego rozmnażania świnek morskich w warunkach domowych.
To przede wszystkim forum adopcyjne, pomagamy tutaj zwierzętom znaleźć dom. Nie pomagamy pseudohodowcom czy domowym rozmnażaczom świnek.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Ciąża i wychowywanie młodych”