Myślę, że stwierdzenie "zdechłą" jest bardziej odpowiednie. Nie wiem, czemu przeliśmy na "Ty". Ja podziękuję za ofertę.
Pozdrawiam.
Tomcio Paluszek! [Bielsko-Biała] - w DS
Moderator: silje
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Tomcio Paluszek! [Chorzów / Katowice]
Ofertę czego? Nie składałam Ci żadnych ofert. Przyjęło się że na forum mówimy do siebie na Ty. Taka forma. Przykro mi, że Cię to uraziło.
My tu mówimy, że świnka odeszła za Tęczowy Most lub umarła. Te określenia w pewien sposób uczłowieczają naszych kudłatych podopiecznych. I w tym rzecz - my traktujemy zwierzęta jak członków rodziny. I nie używanie słowa zdechła jest wyrazem szacunku również dla miłośników zwierząt.
My tu mówimy, że świnka odeszła za Tęczowy Most lub umarła. Te określenia w pewien sposób uczłowieczają naszych kudłatych podopiecznych. I w tym rzecz - my traktujemy zwierzęta jak członków rodziny. I nie używanie słowa zdechła jest wyrazem szacunku również dla miłośników zwierząt.
Witam chcialabym zaadoptowac Tomcia Paluszka jako kolege do mojego obecnego malucha ktory ma ok 2miesiace.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Wysłałam w tej sprawie PW lilo, Usia jest na razie poza zasięgiem i pozwolę sobie na przeprowadzenie wstępnej rozmowy
Pół godziny temu przyjechał do mnie tomcio, po 3 minutach gonitwy udało mi się go złapać. No i.. nie wiem co to, ale ma jakąś ciemną wydzielinę z nosa. Na dniach ma jechać do Fanki na dt, ale chyba szybciej będzie musiał zawitać u weta..
Biedotka mała.. informuj, proszę! 

Nos dzisiaj czysty
Wydaję mi się, że uderzył się podczas transportu i to była krew.

-
- Miejscowość: Oświęcim
- Kontakt:
Czy Tomcio dalej wolny? Szukam kolegi dla mojego świnialka ;p i bardzo mi się podoba ten pan 

Re: Tomcio Paluszek! [Bielsko-Biała]
Tomcio od dziś przebywa u mnie. Mamy już wstępną rezerwację
Teraz trzymamy kciuki za pozytywne przejście WPA!