Migotka szuka nowego domku [już zdrowa :)] - rezerwacja

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Migotka szuka nowego domku [po wyleczeniu] - rezerwacja

Post autor: Chrumka »

:jupi: Słodki pyszczku :love: Mówiłaś że u mnie są śliczne prosinki ale Tobie też się ślicznotka trafiła. Uwielbiam takie grzywki ... Jedz jedz malutka niech Ci idzie na zdrowie :-)
Karenik

Post autor: Karenik »

Moja Niunia :*.
Dzisiaj zamówiłam u Roksi dla dziewczynek domek, namiot, hamak, legowisko oraz mufkę :*
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Post autor: gren »

Niestety nie jest dobrze :( . Migotka nadal słabo je - jedyne rzeczy jakie do tej pory skubała to papka z łyżeczki oraz warzywa pokrojone w cienkie paseczki. Niestety musiałyśmy odstawić warzywa, ponieważ wczoraj pojawiła się biegunka. Malutka spadła do 610 gram. Znowu intensywnie ją dokarmiam. Jutro zanoszę bobki do badania.
A wydawało mi się że już jest lepiej. Dwa dni temu zaczęła podskubywać sianko, widziałam jak grzebie w misce. Zrobiła się bardziej żywotna, a dziś o trzeciej w nocy obudziła mnie głośnym ćwierkaniem :) .
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Obiecane zdjęcia :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dawna grenouille ;)
Karenik

Post autor: Karenik »

CUDOWNA! Myszko walcz mocno :*
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Walczymy obie z całych sił i są efekty - dziś 653 gramy! :D :jupi:
W badaniu bobków wyszły dwa rodzaje nicieni i prawdopodobnie one były przyczyną biegunki, która pojawiła się na drugi dzień po odstawieniu antybiotyku.
Leczymy się więc dalej.
Migotka jak na prawdziwą damę przystało bardzo kaprysi przy jedzeniu: Beaphar Care Plus nie rusza, Cavia Complete nietknięta, Tima Mega C też kłuje w zęby :glowawmur: . Ponieważ zabrakło mi już pomysłów co podsuwać jej do miski, dziś ugięłam się i zakupiłam Megana. Widać że pomysł Migotce się spodobał, bo dosyć często widuję ją jak dłubie w misce.
Od dwóch dni podczas dokarmiania mało nie połknie strzykawki. Chętnie wcina jabłuszko i marchewkę.
Kiedy śpi zwija się w słodkiego rogalika, a dziś radośnie podskakiwała po klatce, więc mam nadzieję że idzie ku dobremu.
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

Zdrowiej Malutka... :love: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Migotka nadal jest dokarmiana 3-4 razy dziennie. Sama je malutko. Niby skubnie trochę sianka, marchewkę, pomidorka lub ogórka ale to zdecydowanie za mało. Obecnie waży 670 gramów a po biegunce nie ma już śladu. W piątek czeka nas wizyta u dr. Kliszcza. Zobaczymy co dalej...
Jedno jest pewne - to najcudowniejsza, najsłodsza i najbardziej ufna świnka jaką widziałam! Nawet moja mama, która zawsze mówi " Po co Ci te świnki, to tylko kłopot... " stwierdziła, że jest wyjątkowo "urocza".
Zdjęcia na pewno w weekend.
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Już jesteśmy po wizycie.
Z dobrych wieści - Kruszynka waży już 692 gramy i coraz więcej je sama. Furorę robi koperek, ogórek, cykoria (tylko zielona końcówka) i marchewka; reszty warzyw nie chce jeść.
Migotka znowu miała korektę zębów w narkozie wziewnej. Zęby przerastają tylko z lewej strony (na szczęście policzek nie był pokaleczony). Na razie nie wiadomo dlaczego jedząc nie używa tej strony. Zęby nie są krzywe ani nie ruszają się, nie ma też stanów zapalnych.
Mamy zalecone zmiany w żywieniu: koniec dokarmiania (oczywiście kontrola wagi), świnka ma dostawać dużo siana (dwa rodzaje, żeby miała w czym wybierać), suszki i zioła. Mało warzyw i owoców oraz karmy (której i tak nie jadła).
Za 1-2 tygodnie kontrola. Jeśli zęby zaczną znowu przerastać prawdopodobnie będzie przyjmować leki przeciwbólowe i przeciwzapalne i może to spowoduje że zacznie jeść też tą stroną. Ewentualnie prześwietlenie.
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

No tak, bo zęby na sianie się ścierają. Sieczkę może by jadła? Może ktoś w Wawie ma resztkę? Albo Porcelli trochę pomarudź na pw, bo jej kolej kupowania wora. Powiedz, że ja Cię wysłałam :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”