Bumerang po zabiegu.
Żyje. Je i bobczy choć wygląda słabo.
Jeden moczowód miał otwierany, a osad w drugim rozmasowany i skruszony.
Kciuki potrzebne
Bumerang - kastrat [Rogoźno] za TM
Moderator: pastuszek
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Bumerang - kastrat [Rogoźno] wstrz.
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Bumerang - kastrat [Rogoźno] za TM
Ech... widzę, że dawno nie pisałam... po zabiegu było nawet ok. Długo się podnosił, ale w końcu dał radę, wróciła aktywność, jadł i bobczył choć przyplątała się biegunka.
Wprowadziliśmy suplementy, aby kamienie na nowo się nie utworzyły, walczyliśmy... jednak pomimo świetnego apetytu i aktywności chudł..ostro leciał w dół. Na ostatniej kontroli przy pobieraniu krwi anemia była widoczna gołym okiem - krew wręcz różowa, na usg moczowody czyste, jednak nerki..tragedia! Wysiadły.
Usłyszałam, że powinnam rozważyć uśpienie.
Ale jak? aktywnej i jedzącej świnki załamałam się. Po paru godzinach przyszły wyniki krwi, kreatynina 1,8, mocznik 70, hematokryt tylko 16% Dotarło do mnie, że muszę pozwolić mu odejść. Nie zdążyłam. Odszedł w domu, zwinięty do snu.
Wprowadziliśmy suplementy, aby kamienie na nowo się nie utworzyły, walczyliśmy... jednak pomimo świetnego apetytu i aktywności chudł..ostro leciał w dół. Na ostatniej kontroli przy pobieraniu krwi anemia była widoczna gołym okiem - krew wręcz różowa, na usg moczowody czyste, jednak nerki..tragedia! Wysiadły.
Usłyszałam, że powinnam rozważyć uśpienie.
Ale jak? aktywnej i jedzącej świnki załamałam się. Po paru godzinach przyszły wyniki krwi, kreatynina 1,8, mocznik 70, hematokryt tylko 16% Dotarło do mnie, że muszę pozwolić mu odejść. Nie zdążyłam. Odszedł w domu, zwinięty do snu.
Pyrka
- Agata
- Miejscowość: Rokietnica
- Kontakt:
Dron (SPŚM) & Raymi (SPŚM)
Romek & Yuki (SPŚM)
Winston (WA) & Mufka (SPŚM)
DT: Bogna, Norman i Dobrusia, Brewka, Znajda, Pablo
Romek & Yuki (SPŚM)
Winston (WA) & Mufka (SPŚM)
DT: Bogna, Norman i Dobrusia, Brewka, Znajda, Pablo
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Nie wierzę! Dla chłopaczka: Dzimo:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Bardzo to przykre...