Do puki mogę - będę ją wspomagać w tym jedzeniu
Klopsik w ds/ Polpetta [*] [T-ń]
Moderator: silje
-
Joanka
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Re: Klopsikowe małżeństwo [T-ń]
Klopsikowa jest po kolejnej korekcje, ponoć w paszczy armagedon
doktor nie wie, jakim cudem ona funkcjonuje, szczerze mówiąc - ja też nie wiem. Siłą rozpędu? chęcią do życia? miłością męża? nie wiem, ale chce żyć, głośno domaga się jedzenia. Oprócz jedzenia ze strzykawki, w czasie gdy jestem w pracy - ładnie je z miseczki, gdzie dostaje ratunkową. Stara się bardzo jeść zioła, sianko, ale słabo jej to wychodzi. Najbardziej boli serce, gdy próbuje zjeść jakieś warzywko i nie daje rady
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Balboa, Witalik
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Biedulka! Imponująca jest ta wola życia

- zwierzur
- Kontakt:
Pechowa prośka... Trzymamy! 
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
-
Joanka
- Moderator globalny
- Kontakt:
Klopsikowe małżeństwo żyje spokojnie i statecznie. On - 1200 g opiekuńczości, ona - drobne 580 g zdecydowania (przez pół roku schudła 120 g). Chociaż dziś Klopsik dał się poznać z całkiem innej strony - jako podstępny zabieracz jabłka
A Polpetta miała taką ochotę na to jabłuszko. Nie ważne, że nie mogła go ugryźć przez te problemy z zębami, ale BYŁO JEJ! Bo prawda jest taka, że przestałam liczyć ile jest już korekt zębów za nami. Bardzo dużo... Polpetta ma 4 zęby olbrzymie (których nie można usunąć, bo prawdopodobnie by ją to zabiło), przez to przebudowaną szczękę, a to wszystko powoduje, że nie je i nie będzie jeść samodzielnie. Wiem, że ma nadżerki w buzi, co pewnie potęguje ból, a tym samym zniechęca do jedzenia. Martwię się, bo do ostatniej korekcji chciała jeść, co 3h wisiała na kratach, żeby ją wziąć do jedzenia, teraz jedzenie trzeba w nią niemal wmuszać. Dziś zaskoczyła mnie z tym jabłkiem, aż mi jej żal było, że nie mogła zjeść tego jabłuszka... nie daje rady wciągnąć pokrojonego w paseczki, spróbuję na tarce zetrzeć, może się uda i zje
Polpetta miała ostatnio również pobieraną krew na T4, żeby zobaczyć czy nie trzeba zmniejszyć lub zwiększyć dawki Euthyroxu. Niestety z 1/12 przejdziemy na wyższą... Wszystko jakoś tak pod górkę.
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
-
Joanka
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Klopsik szuka żony/ Pulpetta [*] [T-ń]
Niestety z korekcji na korekcję, mała Kluseczka była coraz słabsza. Karmienie jej, szczególnie przez ostatnie dni, było bardzo trudne - nie chciała współpracować. Ostatnia korekcję dzielnie przeżyła, ale była słaba. Umarła tuż po przyjechaniu do domu. Odeszła tak jak żyła - na własnych zasadach. Nie spotkałam dawno świnki z takim charakterem.
Biegaj Klopsikowa po zielonych łączkach i wcinają ile wlezie tą koniczynkę i trawkę
Biegaj Klopsikowa po zielonych łączkach i wcinają ile wlezie tą koniczynkę i trawkę
- doma2005
- Miejscowość: szczecin
- Kontakt:
- zwierzur
- Kontakt:
- sosnowa
- Kontakt:
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Klopsik szuka żony/ Polpetta [*] [T-ń]
Klopsik szuka żony lub żon 
Nie każmy mu długo czekać....
Nie każmy mu długo czekać....
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Klopsik szuka żony/ Polpetta [*] [T-ń]
Klopsik ma wstępną rezerwację, szuka transportu do Poznania
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM