Ługi- w DS______Bugi- w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

margonel
Miejscowość: Białystok
Kontakt:

Re: Ługi wstrzymany Bugi już w domu stalym [Nowy Dwór GD]

Post autor: margonel »

Trzymam.
MAS
Miejscowość: Pomorze
Kontakt:

Re: Ługi już szuka kolegi, Bugi w domku! [Nowy Dwór GD]

Post autor: MAS »

Po przebadaniu Ługiego doszłam do wniosku, że można już mu szukać domku i kochającego stada :)
Obecny stan zdrowia to:
"AKTUALIZACJA: 17.03.2020 Ługi jest przebadany wzdłuż i wszerz, w badaniu wykryto stłuszczenie wątroby i powiększenie prawego płata wątroby. Ani omnipural ani leki nie zmieniły stanu. Nie ustalono etiologii uszkodzenia. Wygląda na to moje nielubiane "taka jego uroda" Poza tym kwiczący okaz zdrowia o wadze 650g, choć biorąc pod uwagę ile je powinien mieć 1,5kg. Jest w dobrym nastroju, przy odławianiu pokazuje jak jest szybki w ucieczce ale potem porządnie pomiziany całkiem ładnie nieśmiało wyciąga kopytko. Do brata był uległy i spokojny. Myślę że w łączeniu nie powinien być kłopotliwy. Podsumowując: żal mi patrzeć jak tęskni za towarzystwem, niestety mając inne chore zwierzaki nie do końca mam czas na oswojenie Ługiego, a szkoda bo ma potencjał i sporo futra do kiziania. Myślę że gdyby nie pewne doświadczenie z mojej strony nikt by nie badał go nawet, a tu wiemy że jest drobniejszym panem świnkiem, który tęskni do kompanii i do człowieka który go będzie kochał. W związku z wykrytą wadą można mu podawać esseliv dopaszczowo. Jeśli znajdzie się czułe serce które żywiej zabije dla Ługiego, chętnie pomogę w łączeniu w promieniu 100km od Nowego Dworu. Wolę uczciwie powiedzieć prawdę o stanie Ługiego i przekazać całą dokumentację, bo jestem pewna, że wykryta wada nie rzutuje na jego zdolność do bycia kochanym, do bycia w stadzie ani na jego prawo do znalezienia kochającego człowieka "
Zorro,Garcia,Piotr,wieczne tymczasy Wafel,Tosio,Toskania za TM
MAS
Miejscowość: Pomorze
Kontakt:

Re: Ługi i Bugi w domku! [Nowy Dwór GD]

Post autor: MAS »

Mały bohater znalazł domek i kolegę Henia. Henio ma 2 miesiące i nie wiedział czy spotkał kolegę, czy mamę (szukał mleczka) Ługi mu wyjaśnił że co jak co, mleczka nie ma i nie będzie ale mogą się wspólnie powygłupiać... Był całkiem zadowolony z kompanii, nowy domek z Ługiego i niech tak sobie wspólnie żyją i egzystują w przyjaźni a wszystko co najlepsze spływa na domek i domowników! :love: :buzki:
Zorro,Garcia,Piotr,wieczne tymczasy Wafel,Tosio,Toskania za TM
Awatar użytkownika
Świnkolub
Miejscowość: Ostrołęka
Kontakt:

Re: Ługi i Bugi w domku! [Nowy Dwór GD]

Post autor: Świnkolub »

Ale radość! :jupi:
Niech zdrowo się chowają :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Ługi-ponownie do adopcji [Sztum] ___Bugi- w DS

Post autor: silje »

26 kwietnia Ługi niestety z przyczyn losowych musiał wrócić do adopcji.
Po kwarantannie i badaniu ponownie będzie szukał domu. Przez ten rok niewiele się zmienił- nadal jest świnkiem wagi piórkowej, całe 660g. Ultraszybki i płochliwy, na rękach bardzo grzeczny. Póki co wydaje się być mocno zestresowany, przydałby się mu kompan naprawdę spokojny i zrównoważony.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Ługi jest u mnie 9 dni i nadal jest baaardzo płochliwy. Zupełnie jakby był prosto z pseudo..
Naprawdę nie wygląda na taką świnkę, która miała własny dom. Hmm... Zobaczymy, czy to się zmieni.
Na szczęście apetyt mu dopisuje, pięknie zajada Cavię Complete i suszki. Warzywa wciąga do ostatniego okruszka. Waga z 660 wzrosła do 740.
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

:fingerscrossed:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Ługi-ponownie do adopcji- wstrzymany [Sztum] ___Bugi- w

Ługi był dziś na przeglądzie u dr Judyty. Miała być to taka standardowa wizyta- ale nie..
Okazało się, że Ługi ma sporego guza na tarczycy, do dość pilnego usunięcia. To jest zapewne przyczyna jego drobnej budowy, pomimo dobrego apetytu. Możliwe również, że z powodu tego guza Ługi jest taki nerwowy. A raczej spięty.
Poszła krew do badania, bo być może trzeba będzie go trochę podbudować przed zabiegiem. Co dalej- do ustalenia po wynikach.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

No i niestety wyniki krwi kiepskie. Bardzo wysokie parametry wątrobowe, do tego nerki już szwankują- tak napisała Dr.
Musimy umówić się na USG.
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

:fingerscrossed: Pechowiec... :(
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”