Petronelka polabo - zamieszkała u Kropci
Moderator: silje
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Re: Petronelka polabo - kwarantanna - rez. Kropcia
Trzymam kciuki z całych sił, bo się nie mogę doczekać tych dwóch bąków A jak Winylek?
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Dzisiaj oboje się troszkę ożywili, wydaje mi się, że fenbendazol ich zamulił. Mała przed śniadaniem 358g, co nie jest dużo, no ale bądźmy sprawiedliwi. Kociaki czy szczeniaki też odchorowują walkę z pasożytami - organizm musi się pozbyć wszystkich toksyn. Od jutra chyba kolekcjonujemy boby, ale myślę, że będzie ok, kuracja była owszem, solidna.
Szczerze mówiąc, chciałabym, żeby pojechali do Was tak szybko, jak to będzie możliwe, żeby nie kiśli mi tutaj w dwóch odizolowanych klatkach. Zwłaszcza Petronelka potrzebuje towarzystwa.
Szczerze mówiąc, chciałabym, żeby pojechali do Was tak szybko, jak to będzie możliwe, żeby nie kiśli mi tutaj w dwóch odizolowanych klatkach. Zwłaszcza Petronelka potrzebuje towarzystwa.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Petronelka chyba słuchała naszej wczorajszej rozmowy, bo dzisiaj lata jak fryga po klatce, wyjada z miski, chrupie siano - waga? 412!!! Tadam!
Boby oczywiście zbieramy na wtorek, ale mam nadzieję, że będzie to jedynie formalność i malutka pojedzie do starszych koleżanek.
Boby oczywiście zbieramy na wtorek, ale mam nadzieję, że będzie to jedynie formalność i malutka pojedzie do starszych koleżanek.
- zwierzur
- Kontakt:
Ale się dziecinka upasła! Oby tak dalej!
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- Kropcia
- Kontakt:
Petronelka jest w drodze do domu. Trzymajcie kciuki za łączenie.
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- Kropcia
- Kontakt:
Porcella ma info każdego dnia, ale jak ktoś jest ciekaw jak wygląda sytuacja, spieszę z wyjaśnieniem. Zestresowaną Myszkę przywieźliśmy w środę i chcieliśmy od razu z marszu zrobić łączenie. Nie wyszło, odpuściliśmy. Daliśmy małej spokój do następnego dnia, kiedy to zaczęliśmy przyzwyczajać ją do nas. Wczoraj do trzymania małej na rękach dołączaliśmy kolejno Pchełkę, a potem Pistację (osobno), a na koniec cała 3. Było super. Dziś wysłaliśmy je na kocyk. Trochę powtórka z rozrywki ze środy, ale nie w takim stopniu. Teraz siedzą we 3 w klatce. Jak będzie dobrze, zostawimy je tak na noc.
Macie foty z cyklu #robioneziemniakiem
Macie foty z cyklu #robioneziemniakiem
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Pięknie na ostatnim zdjęciu widać różnicę wielkości
- Kropcia
- Kontakt:
Pistacja to 1kg żywej wieprzowiny klocek straszny jak się ją podnosi. Myszka z kolei malusia i drobniusia. Ale ważne, że noc zeszła na ganianiu, piskaniu, turkaniu i braku uszkodzeń na ciele
- Gorgofone
- Kontakt:
słodko <3
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dziewczyny przyjęły malucha do stada. Przenoszę wątek do Uratowanych, dalsze losy Petronelki tutaj: viewtopic.php?f=55&t=4629&p=524097#p524097