Lusia i dzieciaczki

Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
ODPOWIEDZ
klauder88

Lusia i dzieciaczki

Post autor: klauder88 »

Pod koniec grudnia przygarnęłam uroczą świnkę, która 29.01 urodziła przecudne maluchy. Z racji, iż dotychczas mieszkali ze mną (i nadal mieszkają ;) ) sami panowie, nie zauważyłam ciąży u samiczki. Lusia urodziła czwórke dzidziusiów, są zdrowe, ruchliwe i baaardzo gadatliwe. Co do płci to na razie nic mi nie wiadomo, zacznę sprawdzać dopiero w 3 tygodniu, ale już teraz wiem, ze jedna dziewczynka zostanie z mamą. Jeśli ktoś byłby zainteresowany, oczywiście po ponad miesiącu bycia z matką, zaopiekować się którymś z maluchów to serdecznie polecam :102:

P.S. Jestem tu od niedawna i nie wiem jak wstawić zdjęcia :redface:
Catarinha

Re: Lusia i dzieciaczki

Post autor: Catarinha »

Skontaktuj się z kimś z o jasnozielonym nicku, jeśli chcesz wydać maluszki do adopcji, to będziesz musiała założyć im wątek adopcyjny - podpowiedzą Ci jak to zrobić i dopełnić wszelkich formalności, a potem pomogą znaleźć dobry dom dla maluszków :)
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Skoro zawsze miałaś samców, i, jak piszesz, nadal ich masz - dlaczego zdecydowałaś się przygarnąć samiczkę?
klauder88

Post autor: klauder88 »

Natknęłam się na ogłoszenie samiczki przypadkowo i od razu się w niej zakochałam :) Posiadam dużo miejsca w domu i dodatkową, wolną klatkę, dlatego pomyślałam, ze ją przygarnę. Samczyków mam dwóch, dobrze się ze sobą dogadują, dlatego nie chciałam już wiecej chłopaków, ponieważ wiem jak trudno ich połaczyc w sensie charakterów i dominacji... Nigdy by mi nawet przez myśl nie przeszło rozmnażać bezmyślnie swinki, chciałam po prostu miec osobno chłopaków i osobno dziewczynki...
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

A możesz ich trzymać w oddzielnych pokojach? Bo nawet przy żyjących w zgodzie samcach obecność samiczki może spowodować krwawe kłótnie. To po pierwsze. Jeśli chcesz oddać małe świnki na zasadach Stowarzyszenia, musisz się zgłosić do odpowiednich osób, jeśli nie - proszę nie robić tu sobie słupa ogłoszeniowego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciąża i wychowywanie młodych”