Imię świnki: RYŻ
Numer adopcyjny: 5937
Informacje dot. adopcji zwierzęcia: razem ze Szczawikiem lub do innego samca
Stan adopcji: DS u p. Małgorzaty L. z Warszawy
Miejscowość, w której przebywa zwierzę: Justynów k. Łodzi
Kontakt ws. adopcji: lettertomonikaochman@gmail.com
Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: ja

Imię świnki: SZCZAWIK
Numer adopcyjny: 5939
Informacje dot. adopcji zwierzęcia: razem z Ryżem lub do innego samca
Stan adopcji: DS u p. Małgorzaty L. z Warszawy
Miejscowość, w której przebywa zwierzę: Justynów k. Łodzi
Kontakt ws. adopcji: lettertomonikaochman@gmail.com
Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: ja

Osoby zainteresowane adopcją proszę o wypełnienie ANKIETY ADOPCYJNEJ:
https://www.interankiety.pl/f/xBGLZyNv
Historia zwierzęcia oraz stan zdrowia:
Świnki odebrane z pseudohodowli przez inną fundację i przekazane do naszego stowarzyszenia razem z dwoma innymi samcami. Świnki niestety mocno głodowały, przez co walczyły między sobą o jedzenie i przestrzeń. Wszystkie są pogryzione i niedożywione, boją się człowieka - trzeba nad nimi popracować, ale widać w nich potencjał.
Chłopaki przeszli wszołowicę, poza tym są zdrowi. W tej parze to Ryż jest tym dominującym - zaczepia Szczawika i czasem go dziabnie, jednak stanowią zgraną parę. Wolałabym, by do nowego domu poszli razem. Szczawik jest za to bardzo ciekawski, ciągle wychyla nosek

Informacje dotyczące diety:
Karma Versele-Laga Cavia Complete, siano najlepszej jakości + zioła, warzywka (ogórek, marchewka, burak, jarmuż, kalarepka, cykoria, seler naciowy, papryka, pomidor, natka pietruszki i marchewki, koperek itp.).
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej!
Nowy domek musi zapewnić chłopakom dużą klatkę, pyszne jedzonko, opiekę weterynaryjną (specjalista od gryzoni) oraz świnkowe mebelki, w których będą mogli się ukryć.
UWAGA: Jako dom tymczasowy pragnę zapewnić świnkom jak najlepsze warunki, dlatego nie liczy się dla mnie kolejność zgłoszeń