Blanka & Czesio [Rogoźno]Adoptowani!
Moderator: silje
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Blanka & Czesio [Rogoźno] wrócili po latach
Blanka ładnie zagojona
Waga 825g.
Czesio ładnie odrobił...1125g
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- zwierzur
- Kontakt:
- Dzima
- Kontakt:
Blanka ma się świetnie, a Czesio wczoraj miał kontrolę i cudownie wyszedł z anemii co potwierdzają wyniki badań krwi oraz ... waga! Z 860g przybrał do 1020g

Ogłaszamy, więc że te czarnulki szukają domu! Na ten moment spróbuję im znaleźć wspólny dom, dam im szansę aby pozostali duetem. Dużo w życiu przeszli, Blanka straciła dom, oddana na olx i przygarnięta, ale nie dogadała z samicą więc ponownie oddana tym razem do SPŚM (swoją drogą trzeba brać to pod uwagę biorąc świnki z olx), łączenie z samiczą też nie wyszło i otrzymała Czesia, który za to nie polubił samców... Adoptowani, mieli wspólny dom przez 2 lata i znowu wylądowali u mnie, nie mam serca ich od razu rozdzielać
Blanka nie lubiła samic (nie wiem jak teraz), więc trudno aby dołączyli jako duet do jakiejś samiczki, ewentualnie Poznań i okolice.

Ogłaszamy, więc że te czarnulki szukają domu! Na ten moment spróbuję im znaleźć wspólny dom, dam im szansę aby pozostali duetem. Dużo w życiu przeszli, Blanka straciła dom, oddana na olx i przygarnięta, ale nie dogadała z samicą więc ponownie oddana tym razem do SPŚM (swoją drogą trzeba brać to pod uwagę biorąc świnki z olx), łączenie z samiczą też nie wyszło i otrzymała Czesia, który za to nie polubił samców... Adoptowani, mieli wspólny dom przez 2 lata i znowu wylądowali u mnie, nie mam serca ich od razu rozdzielać
Blanka nie lubiła samic (nie wiem jak teraz), więc trudno aby dołączyli jako duet do jakiejś samiczki, ewentualnie Poznań i okolice.
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- Chrumka
- Moderator globalny
- Kontakt:
- Dzima
- Kontakt:
Nikt nie pyta... a jak pyta to o Blankę lub o Czesia ale do samca, a Czesio nie toleruje samców
Ech...proszę czytać wątek.. te świnki już tyle przeszły

Ech...proszę czytać wątek.. te świnki już tyle przeszły
Pyrka
Za TM
Za TM
- Dzima
- Kontakt:
O czarnulki nikt nie pyta, czas szybko leci i będziemy umawiać kontrolę u weterynarza.
Pyrka
Za TM
Za TM
- moniczka_omn
- Miejscowość: Justynów k. Łodzi
- Kontakt:
A takie kochane… 
Na zawsze w serduszku:
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek, Trzmielik + 2 tymczaski

Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek, Trzmielik + 2 tymczaski
- Dzima
- Kontakt:
Czarne małżeństwo rozdzielone.
Nie było zainteresowania starszymi świnkami w duecie i tak jak obiecałam, Czesio znalazł dom jako pierwszy, więc Blanka nie musiała długo czekać.
Czesio pojechał łączyć się z nową żoną
Dziękuję za tą adopcję
Słowem uzupełnienia, Czesio zdrowy, usg piękne, nerki i wątroba ładne, wyniki krwi bardzo dobre, waga 1230g. Zęby będą wymagały obserwacji.
Blanka również zdrowa, usg ok, wyniki krwi super, zęby ok.
1040g

Nie było zainteresowania starszymi świnkami w duecie i tak jak obiecałam, Czesio znalazł dom jako pierwszy, więc Blanka nie musiała długo czekać.
Czesio pojechał łączyć się z nową żoną
Słowem uzupełnienia, Czesio zdrowy, usg piękne, nerki i wątroba ładne, wyniki krwi bardzo dobre, waga 1230g. Zęby będą wymagały obserwacji.
Blanka również zdrowa, usg ok, wyniki krwi super, zęby ok.
1040g
Pyrka
Za TM
Za TM
- Dzima
- Kontakt:
Re: Blanka & Czesio [Rogoźno]Adoptowani!
Dziś podzielimy się z Wami podwójnie szczęśliwą wiadomością - Blanka i Czesio mają dom!!
Mały haczyk - każde z nich znalazło swój kąt.
Brałam pod uwagę rozdzielenie tego duetu, pod warunkiem że Czesio pierwszy znajdzie dom.
I znalazł.
Czesio trafił do samiczki równolatki, jego opiekun szukał właśnie takiej świnki - starszej, której szanse na adopcje są niskie. Badania kontrolne Czesia wypadły idealnie i nic nie stało na przeszkodzie, aby się przeprowadzić. Żonka ostro wzięła go pod pantofel, ale myślę że są szczęśliwi - szczególnie kiedy patrzę na ich wspólne zdjęcie monitoringu korytarza
Blanka trafiła opiekunki, która już adoptowała świnki z Stowarzyszenie Pomocy Świnkom Morskim Młody, gniewny samczyk okazał swoją niechęć do samców już kilkukrotnie, więc za karę dostał żonę Blankę, która spuściła mu lanie na łączeniu wyrywając futro z męża wraz z jego ego Docieranie się trwało tydzień. Kiedy Blanka wyznaczyła granice, a Gnom spokorniał zapanowała sielanka Leżing i biesiada - tak im teraz mija czas.
W nagrodę dostali cudowną willę.
A my mamy apel:
Nie bójcie się adopcji starszych zwierząt; czy to pies, kot czy świnka morska... schroniska pełne są starszych (i najczęściej schorowanych) zwierząt. Warunki schroniskowe nie pozwalają na odpowiednie leczenie, a gdzie tu mowa o godnej jesieni życia...
Jako ludzie mamy mało czasu pokazać starszym zwierzętom, że nie każdy człowiek jest taki zły...

Mały haczyk - każde z nich znalazło swój kąt.
Brałam pod uwagę rozdzielenie tego duetu, pod warunkiem że Czesio pierwszy znajdzie dom.
I znalazł.
W nagrodę dostali cudowną willę.
Nie bójcie się adopcji starszych zwierząt; czy to pies, kot czy świnka morska... schroniska pełne są starszych (i najczęściej schorowanych) zwierząt. Warunki schroniskowe nie pozwalają na odpowiednie leczenie, a gdzie tu mowa o godnej jesieni życia...
Jako ludzie mamy mało czasu pokazać starszym zwierzętom, że nie każdy człowiek jest taki zły...

Pyrka
Za TM
Za TM