Jania i Grzanka- w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Jania i Grzanka- w DS

Post autor: silje »

Na początku września, na Pomorzu grzybiarze znaleźli w lesie pudełko z czterema porzuconymi, małymi świnkami morskimi.
Jak się okazało- były to dwie samiczki i dwóch chłopaków. Jako, ze nie wiemy dokładnie skąd pochodzą (przypuszczamy, że jakaś pseudohodowla pozbyła się nadwyżki świnek))- musiały odsiedzieć 40-dniową kwarantannę w celu wykluczenia ciąży. Okres ten właściwie już minął i jutro będzie wiadomo, czy dziewczyny są w ciąży, czy też nie.
Jest rodzinka z Gdańska wstępnie nimi zainteresowana. Jeśli jutro przywiozę dobre wieści, to już wkrótce dziewczyny zamieszkają w Trójmieście.
Obrazek

* Imię świnki- Jania
* Wiek świnki- ur. ok 10.08.2021
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 5500
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji najchętniej z Grzanką
* Stan adopcji- DS u p.Lucyny z ok. Gdańska
Obrazek

* Imię świnki- Grzanka
* Wiek świnki- ur. ok 10.08.2021
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 5501
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji najchętniej z Janią
* Stan adopcji- DS u p.Lucyny z ok. Gdańska
Grzanka
Obrazek
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Complete, siano i zioła, marchew, burak, seler naciowy, cukinia itd.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/imag ... na2020.pdf)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 120 cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Jania i Grzanka [Sztum]- rezerwacja

Dziewczyny były wczoraj na przeglądzie u dr Judyty- na szczęście żadna z nich nie jest w ciąży :tired:
Grzanka ma małą zmianę niedoborową na wargach, do smarowania Nystatyną, ale poza tym wszystko jest ok.
Już niedługo prośki zamieszkają ze starszą koleżanką, która (mam nadzieję!) nauczy je, że ludzi nie trzeba się wcale bać, bo donoszą jedzenie, sprzątają i miziają, czyli jednak przynoszą same korzyści.

Jania i Grzanka- rezerwacja dla p. Lucyny z ok. Gdańska :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Jania i Grzanka- w DS

Dziewczyny pojechały do swojego domu :jupi:
Podobno łączenie z nową koleżanką przebiega bardzo obiecująco- starsza pani trochę się rozruszała przy dzieciakach.

Ewa i Michał- dziękuję za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”