Witam ostatnio zauważyłem u mojej świnki morskiej że ma rozlazły brzuszek i nie mam pojęcia czy to ciąża wzdęcia czy otyłość
dodam że świnka nic się nie zmieniła a brzuszek ma mięciutki można wyczuć coś ala kulki w środku większe z tym że się nie ruszają :O
https://zapodaj.net/1021a56ccc2ed.jpg.html
jak biegnie to lepiej to widać ale nie mogę tego uchwycić
Witam to ciąża czy wzdęcia
Moderator: pastuszek
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Witam to ciąża czy wzdęcia
Wątpliwości rozwieje wizyta u weterynarza ze zdjęcia nikt ci nie oceni.
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
a profilaktycznie mogę jej dzisiaj podać espumisan czy raczej odpada?
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Espumisan można zawsze. Przyniesie ulgę, ale jeśli jest jakiś problem zdrowotny, nie zlikwiduje go.
Byłem dzisiaj na Usg w brzuszku 3 młode na dniach powinna urodzić z tego co mówił weterynarz.sosnowa pisze:Espumisan można zawsze. Przyniesie ulgę, ale jeśli jest jakiś problem zdrowotny, nie zlikwiduje go.
Oddzieliłem samca od samicy cały czas próbują przejść przez klatkę do siebie zasłoniłem i zerkają ciągle
ale to chyba normalne bo to pierwsza rozłąka
Pytanie mam bo trochę szary jestem miały być dwie samiczki ale no trudno
wracając, po jakim czasie od porodu mogę znowu je połączyć samca oczywiście wykastruję
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Na razie nie musisz rozdzielać - co się stało, to się stało A w kazdym razie nie ma sensu zaslaniać - niech się widzą i czują, będzie im raźniej.
Samiec nie może być przy samicy w czasie porodu i potem, ponieważ u świnek występuje tzw ruja okołoporodowa. I mogłoby znowu dojść do zapłodnienia. Najlepiej kastruj samczyka jak najszybciej, odczekasz sześć tygodni, maluchy oddaj do adopcji i mogą sobie państwo świnkostwo żyć dalej długo i szczęśliwie...
Samiec nie może być przy samicy w czasie porodu i potem, ponieważ u świnek występuje tzw ruja okołoporodowa. I mogłoby znowu dojść do zapłodnienia. Najlepiej kastruj samczyka jak najszybciej, odczekasz sześć tygodni, maluchy oddaj do adopcji i mogą sobie państwo świnkostwo żyć dalej długo i szczęśliwie...