Dziwne zachowanie samiczki
Moderator: pastuszek
Dziwne zachowanie samiczki
Witam! Posiadam 4 swinki morskie, 2 samiczki i 2 samców. Od kilku dni jedna z samiczek dziwnie się zachowuje, jest nerwowa, wącha i chodzi cały czas za jednym z samców. Wręcz nie daje mu spokoju, nie odpuszcza go na krok a przy tym non stop obwąchuje co nie sprawia mu przyjemności, bo próbuje ją odganiać ale ona za chwile wraca. Miał ktoś podobny przypadek? Nadmienię że samce zostały wykastrowane rok temu więc nie mogą się zapladniac
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Re: Dziwne zachowanie samiczki
No właśnie tak podejrzewałam ale możliwe że aż tak długo? Dzisiaj jest 3 dzień jak się tak zachowuje
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Podejdź z nią do weta - może ma cystę na jajniku albo jakieś problemy z macicą.
Albo tu jest kwestia jakiejś choroby u samca i ona to wyczuwa. Kiedyś miałam świnkę z przerostem korzeni zębowych, której robiły się ropnie. Druga świnka wyczuwała je zanim wyskoczyła opuchlizna i intensywnie w tym miejscu gmerała pyszczkiem.
Albo tu jest kwestia jakiejś choroby u samca i ona to wyczuwa. Kiedyś miałam świnkę z przerostem korzeni zębowych, której robiły się ropnie. Druga świnka wyczuwała je zanim wyskoczyła opuchlizna i intensywnie w tym miejscu gmerała pyszczkiem.
Dziękuje Ci ślicznie za taką podpowiedź. Faktycznie jak poczytałam o tej cyście na jajnikach to moja swinka ma wszystkie jej objawy. W poniedziek jadę do weterynarza, zobaczymy co powie.