Kasim - DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Kasim - DS

Post autor: silje »

Kasim- świnka uratowana z pseudohodowli. Trafił do mnie jakoś w połowie marca jako maluch ok miesięczny- miał zostać towarzyszem dla mojego Polara, osamotnionego po śmierci kolegi. Czas jednak pokazał, że chłopaki zupełnie do siebie nie pasują pod względem charakteru i po wielu naradach rodzinnych zapadła decyzja, by poszukać innego domku dla Kasima.
Jest to świnka dość dominująca, bardzo aktywna, ale przy tym płochliwa, to się jednak może zmienić, kiedy ktoś poświęci mu więcej czasu, niż ja mogę. Na pewno nie jest aspołeczny- ewidentnie potrzebuje kolegi, jakiegoś zrównoważonego i spokojnego- przy takim jest szansa, że łączenie się powiedzie. Idealnie by było, gdyby przygarnęła go jakaś wysterylizowana samiczka.
U mnie aktualnie mieszka sam, niestety.
Szukamy domku, który zapewni mu towarzystwo i będzie mógł poświęcić więcej czasu.
Najlepiej niedaleko (lub z dobrym połączeniem), by nie było kłopotu z powrotem do DT, jeśli się świniaki nie dogadają.

Obrazek

* Imię świnki- Kasim
* Wiek świnki- ur ok. 20.02.2019
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4779
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji najchętniej do wysterylizowanej samiczki lub spokojnego samca
* Stan adopcji- DS silje

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum (woj. pomorskie), silje
* Informacje dot. diety- Trovet, siano i zioła, trawa i wszelka zielenina, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler naciowy, pomidor
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)

Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń! Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (min.120cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z procedurą adopcyjną!
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
oraz
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88

Ważne!
Jeśli chodzi o transport- podejdźmy do tematu z rozwagą.
Wszystkim nam powinno zależeć, by świnka dojechała do swojego domu w warunkach jak najbardziej komfortowych- bez zbędnych stresów: przesiadek, hałasów, nie narażana na upały itp. Dlatego też staram się nie wysyłać świnek w dalekie trasy (powyżej 300km), jednakże każdą adopcję rozpatruję indywidualnie, bo można przejechać i 600km w klasie de lux, jeśli się bardzo chce, a bywa tak, że 120 km stanowi problem. Liczę na współpracę z przyszłym domem świnki w tej kwestii.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Re: Kasim [Sztum]- wolny

Post autor: doma2005 »

Ale ma cudne kolorki futra, śliczny :love:
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Ależ on śliczny!Szczęścia aniołku! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :love:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
jagrys
Miejscowość: Jelenia Góra
Kontakt:

Post autor: jagrys »

Przecudny... Tylko czemu tak daleko (ponad 600 km)...
Awatar użytkownika
Świnkolub
Miejscowość: Ostrołęka
Kontakt:

Post autor: Świnkolub »

Ale to cudo! :love:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Tak, z urody prawdziwe cudo z niego. I bardzo, ale to bardzo żałuję, że nie udało mi się go połączyć z moimi świniami i musi szukać domu..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ed. 21.09.
Na razie zawieszam adopcję.

Ed. 28.08.2020
Wątek właściwie zbędny- świniak ostatecznie zostaje u mnie.
Został wykastrowany, bardzo spokorniał. Udało się znaleźć mu zrównoważonego kolegę- Bochenka.
Tworzą bardzo zgodny duet i myślę, że nic więcej do szczęścia mu nie potrzeba :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”