Dżeki - kastrat, Łódź

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Dżeki - kastrat, Łódź

Post autor: kimera »

JACK SPARROW- DŻEKI

Dżeki jest drobnym, niedużym świnkiem, gładkowłosym, białym z głową o umaszczeniu złoty aguti.
Obrazek
Razem z Dropsikiem
Obrazek

- płeć świnki: samiec (kastrat)
- adopcyjny numerek: 4577
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Łódź, kimera
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: Oddany z prywatnego domu tymczasowego z powodu choroby opiekuna.
- informacje dot. diety: Karma NaturalVit dla świnek i Cavia Natura, sianko, zioła, warzywa, wszystko, co smaczne.
- stan adopcji: W DS u Rolada
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do samiczki, a jeszcze lepiej samiczek
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę pw
- informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku: Ja

Oba samczyki są płochliwe ale oswojone i bardzo grzeczne. Mają wiele cech samiczek :). Nie turkoczą, nie smrodzą, nie gryzą się, a załatwiać się chodzą w kąt kuwety. Moje samce są trochę zdezorientowane, ale uprzejme wobec nich. I nawzajem.

Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższe świnki, ich charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Szukają dobrego, odpowiedzialnego domu z klatką (minimum 100 cm długości dla 2 świnek) + codzienne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dariix

Re: Dżeki - kastrat, Łódź

Post autor: Dariix »

Witam, jestem zainteresowana adopcją Jacka Sparrowa :) Mamy z chłopakiem od września 2018 r. samiczkę Dyzię (urodzona w sierpniu 2018) i od dawna szukamy dla niej drugiej świnki. Szukaliśmy samiczki, a tu się trafił samczyk wykastrowany tak? To akurat! Dyzia jest szałaputem i potrzebuje drugiej świnki do towarzystwa bo się nudzi i przysypia, a tego nie chcemy, chcemy żeby była szczęśliwa. Kiedyś miałam też świnkę jedną, żyła mi 8 lat. Warzyw, owoców, gałązek, trawy, sianka, kolb, ziarna 2 różnych rodzai dla świnek nie brakuje u nas :) Wybieg jest zrobiony od początku jak ją mamy, codziennie ją wyjmuję, jednak sama nie lubi tam przebywać. Wchodzi na mnie tylko. Jak była mała to biegała i skakała, teraz tylko by jadła hehe. Może jak będzie druga to się swobodniej będzie czuła. Wybieg zmieniamy, przestawiamy rzeczy na nim, zmieniamy także miejsce. Ale jakby już były dwie to byśmy zrobili stałe miejsce. Mieszkamy w kamienicy 3 duże pokoje, miejsca nie brakuje. Dbamy o ciągły dostęp do świeżego pożywienia. Studiuję 3 dni w tygodniu więc jestem często w domu, świnka nie przesiaduje sama całymi dniami. Mamy obecnie klatkę 80cm ale nie ma problemu żeby kupić większą, gdy będzie druga świnka. Dyzia jest zdrowa, odkąd ją mamy do teraz miała podawany cebion na zdrowe ząbki. Pazurki na bieżąco obcinamy gdy trzeba. Do weterynarza chodzimy, który się zna na świnkach - Zwierzętarnia w Łodzi Pani Magda i Pani Olimpia. Mieszkamy w centrum Łodzi. Jesteśmy bardzo zainteresowani świnkiem Dżekim! Proszę o odpowiedź w tej sprawie. Pozdrawiam, Daria
:świnka1: :świnka1:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Dżeki jest już zarezerwowany, co oznacza, że ma już dom, tylko czeka na transport.
W Łodzi są jednak także inne kastraty, u Pulpecji, nadal wolne.
Dariix

Post autor: Dariix »

Wczoraj było napisane w ogłoszeniu, że wolny.
A ten drugi szary też zajęty?
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Tak, też jest zarezerwowany. Zobacz w samiczkach do adopcji, tam są wolni kastraci :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”