Posiadam samczyka około ośmiomiesięcznego. Doszedł nam jeden samczyk, około dwumiesięczny. Straszy od zawsze biega po całym domu. Jak wprowadziłam młodego to na razie został zamknięty dla bezpieczeństwa w klatce. Starszy podchodzi do klatki i przestępuje z nogi na nogę (tylne) i kręci tyłkiem, przy tym pomrukuje. Czy to oznacza że jak się spotkają poza klatką on go "zamorduje" ?
dziwne zachowanie
Moderator: Pulpecja
-
kraf83
dziwne zachowanie
Witam,
Posiadam samczyka około ośmiomiesięcznego. Doszedł nam jeden samczyk, około dwumiesięczny. Straszy od zawsze biega po całym domu. Jak wprowadziłam młodego to na razie został zamknięty dla bezpieczeństwa w klatce. Starszy podchodzi do klatki i przestępuje z nogi na nogę (tylne) i kręci tyłkiem, przy tym pomrukuje. Czy to oznacza że jak się spotkają poza klatką on go "zamorduje" ?
Chcę chłopaków jakoś zaprzyjaźnić.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: dziwne zachowanie
Nie, skądże, nie zrobi mu krzywdy. Takie zachowanie jest naturalne u nieznajomych świnek, także samic. Takie zachowanie świadczy o tym, że świnka chce zaimponować drugiej, pokazać, jaka jest duża, silne i ważna.