Pusia i Umka,Lusia za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Pusia i Umka,Lusia za TM

Post autor: kimera »

Zdarza się, że świnki mają cały brzuszek usiany guzami tłuszczowymi. To się nazywa lipoma, czyli tłuszczak. Nie są groźne i nic nie trzeba z nimi robić, dopóki nie są tak duże, że przeszkadzają.
Lusia123

Post autor: Lusia123 »

Dziękuję, uspokoiłaś mnie, bo po Lusi straciłam zaufanie do tej weterynarz ;)
Lusia123

Zdjęcia sprzed chwili :love:

Obrazek Obrazek
Lusia123

Właśnie wracam od weterynarza z Pusią. Ma małego guzka, Pani weterynarz tylko nakłuła go. No i bez dodatkowych badań stwierdziła, że trzeba usunąć. Jednak nie chciałabym narażać świnki na narkozę, dlatego zastanawiam się, jakie badania można wykonać, które mogłyby wykluczyć konieczność operacji? Zamierzam jeszcze udać się na konsultację do dr. Judyty.. :roll:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

A u kogo byłaś? Guzek może być wszystkim- kaszakiem, tłuszczakiem, albo (oby nie!) zmianą nowotworową. Lepiej idź do dr Judyty. Każdą zmianę lepiej usunąć, bo sama nie zniknie, a może zezłośliwieć. Może wystarczy drobny zabieg. Robiony na wziewce nie będzie uciążliwy dla Pusi.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
Lusia123

Byłam u obu Pań, na Apisa u dr. Zalewskiej, oraz u dr. Judyty. Obie raczej zaleciły operację, chociaż dr. Judyta stwierdziła, że sprawy nie trzeba załatwiać od zaraz, ale najlepiej byłoby, dla pewności, jednak usunąć. Teraz tylko zastanawiam się u kogo?
Dziękuję bardzo silje za radę :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”