Dziwne dźwięki podczas jedzenia
Moderator: Dzima
Regulamin forum
"Proszę, znaj mnie i moje zwyczaje. Jak każda inna żywa istota, mogę zachorować. Jednak w odróżnieniu od drapieżników, ja ukrywam swoją chorobę i słabość, aby przeżyć. Twoim obowiązkiem jest pilnować mojej wagi i wiedzieć, czy nie zmarzłam albo się nie przegrzałam. Znaj moje ciało i dotyk mojej sierści. Znaj błysk moich oczu i wrażliwość moich uszu. Zauważ, kiedy podupadam na zdrowiu. Dla mojego dobra, znaj mnie."
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
"Proszę, znaj mnie i moje zwyczaje. Jak każda inna żywa istota, mogę zachorować. Jednak w odróżnieniu od drapieżników, ja ukrywam swoją chorobę i słabość, aby przeżyć. Twoim obowiązkiem jest pilnować mojej wagi i wiedzieć, czy nie zmarzłam albo się nie przegrzałam. Znaj moje ciało i dotyk mojej sierści. Znaj błysk moich oczu i wrażliwość moich uszu. Zauważ, kiedy podupadam na zdrowiu. Dla mojego dobra, znaj mnie."
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
- Renika
- Miejscowość: okolice Krakowa
- Kontakt:
Dziwne dźwięki podczas jedzenia
Witam.Jestem troszkę zaniepokojona bo od jakiegoś czasu jedna z moich świnek podczas jedzenia (nie zawsze) lub mycia futerka wydaje dziwne, stłumione dźwięki które niekiedy brzmią tak jakby miała zatkany nosek. Przypomina to troszkę taką charczącą trąbkę ale ne ma żadnej wydzieliny, nie jest osowiała, chętnie je i biega więc nie wygląda to na przeziębienie. Jedynie co mogę dodać to przez ostatni tydzień ma miękkie bobki, w sumie raz ma miękkie a raz twarde - na zmianę. Świnki są na drybedzie, mają sianko z rumiankiem - czy to może być przyczyną tych objawów? Druga świnka nie wydaje takich dźwięków... A może winna jest waga świnki bo to taki mały spaślaczek? Miałam kiedyś podobny problem z inną świnką ale wtedy przyczyną był lekki przerost zębów w kierunku noska co powodowało niewielki stan zapalny. Może ma ktoś świnkę z podobnymi objawami?