Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Re: Tosia Kruszynka i Lomi mieszkają w Pruszkowie!
zaorane
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
boby to ważny element świńskiej diety, nie ma się co czepiać
- Gorgofone
- Kontakt:
I ja, i wet wiemy, ale to wyglądało tak, jakby Sułtanka przechodziła kryzys diety i rzucała się na wszystko, co tylko jej się skojarzy z jedzeniem . Wiecie, jak w kreskówkach, kiedy komuś głodnemu inny kojarzy się z kurczakiem . I chyba coś jest na rzeczy, bo Sułtanka wczoraj darła się w niebo głosy, kiedy:
- otwierałam wszystkie torebki
- myłam ręce w blaszanym zlewie
- podgryzała tekturowe pudełko ograniczające wybieg:
* gryz gryz pudełeczko i cuyyyyy cuyyyy po całej kuchni hmmm nic nie ma do jedzenia? no to gryz gryz pudełeczko cuyyy cuyyyy po całej kuchni...
Jej już każdy dźwięk kojarzy się z żarciem .
Nie, nie jest głodzona. Ma sianko, ogórka i sałatę rzymską. Dostała też mieszaninę ziółek, ale skończyły się pestki dyni, słonecznika, a odkąd siedzą oddzielnie z Zyzią, to i owocków nie może podkradać .
- otwierałam wszystkie torebki
- myłam ręce w blaszanym zlewie
- podgryzała tekturowe pudełko ograniczające wybieg:
* gryz gryz pudełeczko i cuyyyyy cuyyyy po całej kuchni hmmm nic nie ma do jedzenia? no to gryz gryz pudełeczko cuyyy cuyyyy po całej kuchni...
Jej już każdy dźwięk kojarzy się z żarciem .
Nie, nie jest głodzona. Ma sianko, ogórka i sałatę rzymską. Dostała też mieszaninę ziółek, ale skończyły się pestki dyni, słonecznika, a odkąd siedzą oddzielnie z Zyzią, to i owocków nie może podkradać .
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
No tak brak smakołyków to głodówka
Moje dziewczyny przed wizytą u weta też lubią sobie zjeść bobka U mnie Tola jak ma mostek to potrafi jeść trovet
Moje dziewczyny przed wizytą u weta też lubią sobie zjeść bobka U mnie Tola jak ma mostek to potrafi jeść trovet
- Gorgofone
- Kontakt:
Trovet . No to serio na głodzie . Dziewuchy regularnie zaglądają mi do kubka, ponieważ w sumie pijam albo zieloną herbatę, albo ziółka na trawienie. Dałam im kiedyś na palcu mieszankę Zioła mnicha: siemię lniane i mięta, bo ładnie im pachniało. Smakowało. Okazuje się jednak, że zawiera jeszcze czarny bez, a nie wiem, czy on nie jest trujący dla prośków, więc takie eksperymenty się skończyły.
No i kategorycznie zabraniam wcinania mi kuskusa z talerza! (dlaczego akurat kuskus???)
No i kategorycznie zabraniam wcinania mi kuskusa z talerza! (dlaczego akurat kuskus???)
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Czarny bez, który jest przetworzony - suszony, gotowany, mrożony, etc - jest jadalny i zdrowy dla wszystkich. Nie wolno tylko jeść surowych jagód.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Ech, znam osobiście świnki, które uwielbiają Trovet! A kuskus może pachnie pszenicą? Miałam kiedyś samiczkę, która przepadała za gotwanym makaronem, zawsze dostawała jeden kawałek, bo wyczuwała zapach i darła paszczę, kiedy się gotował.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
U mnie wszystkie lubią trovet. I aż się dziwię, że Tola najwięcej je karmy (siano niestety całkowicie odstawiła), zieleniny tak sobie a ma co 4-6 tygodni korektę trzonowców Myślałam, że latem uda mi się zmniejszyć lub wyeliminować podawanie karmy i przerzucenie je na zieleninę (o wiele zdrowsze...) no ale Tolcia miała inne zdanie na ten temat
Świnki nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać w jaki sposób potrafią ukryć swoją niedyspozycję... Dlatego tak ważne jest częste obserwowanie i wyłapywanie najdrobniejszych odchyleń od normy.
Coś chyba dawno zdjęć nie wrzucałaś?
Świnki nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać w jaki sposób potrafią ukryć swoją niedyspozycję... Dlatego tak ważne jest częste obserwowanie i wyłapywanie najdrobniejszych odchyleń od normy.
Coś chyba dawno zdjęć nie wrzucałaś?
- Gorgofone
- Kontakt:
Kimera - sekundę zajęło mi, nim skapowałam, że to nie ja sama odpowiedziałam sobie na posta . Nasze świnki serio są podobne! .
Dzięki za info o czarnym bzie. Pewnie ma przy okazji w kosmos witaminy C.
Zdjęcia - temat drażliwy :p. Gdzieś posialiśmy aparat fotograficzny. Nie możemy zrobić komórkami, może się uda kompem, ale to nie przed weekendem. Mogę za to narysować obydwie, ale mistrzynią nie jestem .
Dzięki za info o czarnym bzie. Pewnie ma przy okazji w kosmos witaminy C.
Zdjęcia - temat drażliwy :p. Gdzieś posialiśmy aparat fotograficzny. Nie możemy zrobić komórkami, może się uda kompem, ale to nie przed weekendem. Mogę za to narysować obydwie, ale mistrzynią nie jestem .
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Dużo spadła z wagi. Z prawie 700 na 612 g. Dr Toborek coś mówiła na ten temat ?
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila