Witam!
Czy ktoś z forumowiczów stosuje pełnowartościowe karmy dla swoich prosiaków? Jeżeli tak to jakie (będę niesamowicie wdzięczna, jeśli podacie także linki ) i jak je dawkujecie? A no i jeszcze jaką karmę ziołową polecacie dla młodych świnek? Wiem, że trochę dużo tych pytań, ale w końcu kto pyta nie błądzi, no to jeszcze ostatnie... W skali miesiąca ile wynosi was utrzymanie na jednego prosiaka na takiej karmie?
A i żeby uniknąć pytań, świnki jeszcze nie mam
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
Pełnowartościowe karmy ziołowe
Moderator: pastuszek
-
- Miejscowość: Brzesko
- Kontakt:
Re: Pełnowartościowe karmy ziołowe
ja do karmy firmy Versele laga dodaje ziółka firmy herbal pets
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Pełnowartościowe karmy ziołowe
Polecane karmy: Versele Laga Cavia Complete, Beaphar, JR Farm, Burgess, Bunny
Ziółka można osobno, ale w wyżej wymienionych karmach są także zawarte, ziółka np: Herbal Pets, Zuzula, Tivio
Świnki od pierwszego dnia życia jedzą to samo co dorosłe świnki.
Utrzymanie zależy od ilości świnek, od rodzaju karmy i warzyw, które podajesz. U nas przy 3 stosunkowo mało idzie, chyba koło 40zł nie licząc warzyw, ale większości osób schodzi koło 200zł miesięcznie.
Przypominam, że podstawą żywieniową jest zbilansowana, warzywna dieta, oraz siano dostępne 24/h
Ziółka można osobno, ale w wyżej wymienionych karmach są także zawarte, ziółka np: Herbal Pets, Zuzula, Tivio
Świnki od pierwszego dnia życia jedzą to samo co dorosłe świnki.
Utrzymanie zależy od ilości świnek, od rodzaju karmy i warzyw, które podajesz. U nas przy 3 stosunkowo mało idzie, chyba koło 40zł nie licząc warzyw, ale większości osób schodzi koło 200zł miesięcznie.
Przypominam, że podstawą żywieniową jest zbilansowana, warzywna dieta, oraz siano dostępne 24/h