Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Katia69

Re: Nala, Nutka, Tola i Frugo - inspektor:D

Post autor: Katia69 »

Mocno :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

My już w domu. Dr był negatywnie zaskoczony stanem zębów Tolci :sadness: Wczoraj minęło dopiero 6 tygodni od korekty a Tola miała już mostek blokujący język. Zęby już się stykały ze sobą dlatego Tolcia nie była w stanie jeść nawet rozmoczonej karmy... Ostatni trzonowiec w szczęce z prawej strony krzywo rośnie bo już przy dziąśle idzie do środka... W tym miejscu niestety mamy też rankę... Przez dwa dni spadła na wadze z 710g do 670g :sadness: Jak trochę odrobi wagę to zrobimy eksperyment żeby przestawić ją na siano (odkąd ma problemy z zębami to przestała jeść siano i była tylko na karmie i zieleninach). Teraz trzeba będzie odstawić jej całkowicie karmę i dawać tylko siano i suszki. Jeśli będzie jadła to fajnie i jest szansa, że okres pomiędzy korektami się wydłuży a jeśli nie to mamy problem i być może trzeba będzie usunąć ten ostatni ząb, który wyrasta krzywo z dziąsła :sadness:

Teraz Tolusia je ratunkową. Długo wracaliśmy do domu bo nie dość, że u nas jest straszna mgła to jeszcze po drodze był wypadek i trzeba było się wracać i jechać inną drogą.
Obrazek
ANYA

Post autor: ANYA »

Martus a moze kup rozne rodzaje siana?
Duzo dla Tolci :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Może być tak, że na początku nie będzie chciała sianka... Ale nie poddawaj się. Żurek też przez długi czas nie jadł, ale potem zaczął i jest w miarę dobrze teraz :) Polecam Ci sianko węgrowskie miętowe, jest mięciutkie i aromatyczne :)
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Tolciu trzymamy kciuki za szybki powrót do formy :fingerscrossed:
I za resztę stadka :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Tolcia jedz pięknoto ładnie sianko i nie stresuj Dużej. :fingerscrossed: :buzki: Próbujcie, może któreś jej w końcu zasmakuje.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Moje najbardziej lubią siano od pana Roberta i węgrowskie ziołowe. Niestety węgrowskiego nigdzie nie mogę znaleźć od dłuższego czasu więc nie mają...Kupiłam teraz jurajskie ziołowe ale wcale go nie chcą jeść :? Służy im tylko do wylegiwania się na nim... Kupowałam różne rodzaje ale w sumie nie pamiętam czy była już wtedy Tola czy nie :think:
Obrazek
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Moje też najchętniej wsuwają węgrowskie, to z miętą, tak jak prośki Asity, ale ziołowe też od biedy może być. Sianko od Pana Roberta też ok, ale mam wrażenie, że mięta wygrywa tę konkurencję. Koło nas na całe szczęście sklepik, a w nim półki się od niego uginają. Może spróbuj zamówić online, przy większym transporcie (kilka paczek) może i tak się opłacić. I najlepiej pożycz od kogoś prośka Skinny :lol: Te świnie są bezkonkurencyjnie sianożerne. Wcinają siano taśmowo cały dzień i nakręcają tym sposobem inne na siano. Mój grubas jadłby wszystko poza sianem, ale od kiedy jest w domu kolejny skinniak to znowu wpiernicza aż mu się uszy trzęsą :szczerbaty: Pewnie myśli, że jego porcja jest zagrożona...
Katia69

Post autor: Katia69 »

Węgrowskie jest ciężko dostać nawet online,bo wszędzie szybko schodzi.Aktualnie widziałam je tylko w 4łapach.
martuś :fingerscrossed: za całe stado
trzymajcie się mocno

Mafia jurajskiego też nie chce :idontknow:
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Martuś, jak chcesz i b. potrzebujesz, to napisz do mnie na pw, załatwię Ci ile będziesz chciała paczek i jakoś się to wyśle w kartonie pocztą. U nas leży w sklepie obok, babka ma tylko węgrowskie i to różne rodzaje, pełne półki, bo tylko ich produkty sprzedaje i tylko z tym dostarczycielem współpracuje. Będę szła jutro albo w sobotę do tego zoologa, to mogę Ci spisać i rodzaje siana i ceny i zobaczysz czy Ci się to kalkuluje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”