Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
katiusha

Re: Nala, Nutka, Tola i Frugo - inspektor:D

Post autor: katiusha »

Nuteńko :buzki: Zdrówka!
Jestem ciekawa Twojego Cool Quartetu :szczerbaty:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Quartetu nie będzie bo malutka była u mnie tylko tymczasowo ;) Ale nie martw się kati - świneczka właśnie jest w drodze to Joanki więc jak zechcesz to możesz ją dołączyć do swojego stada :szczerbaty:

Odwiedziła nas ciocia paprykarz, wygłaskała Tolę, zobaczyła kulawego Frugo siedzącego w klatce na balkonie :lol: Zabrała malutką Edzię to Szczecina skąd wyruszy w dalszą podróż do Torunia. Do Szczecina pojechała też szczurzynka z mojej pracy, która na czas transportu była nazywana chomikiem :szczerbaty:

Tak się zastanawiam po opisie charakteru Waszych świnek czy one na prawdę są takie, że nic nie można z nimi zrobić? :think: Wszystkie moje są grzeczne, jeśli chodzi o pazurki, kąpiele, czesanie, ważenie, ustawianie do zdjęć to nie mam problemu. Świnka, która była u mnie tdt też była bardzo grzeczna. Pierwsze co zrobiłam wieczorem to wsadziłam ją na wagę a później posadziłam na poduszce i porobiłam zdjęcia.
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Hmmm, spytam.. Joanko, czy ta śwnka jedzie do mnie :szczerbaty:
Martus pokapoka zdjęcia!! :pray:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Zdjęcia będą w wątku Edzi ;) Tutaj nie chcę wrzucać bo nie wiem czy mogę. Oczywiście Frugo robił za tło bo jak to tak żeby jego miało nie być na zdjęciu ze świnką :roll:
Obrazek
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Zwierzaki Martuś cudowne :) Tolka przytyła, dała się pogłaskać. :love:

Masakra, dopiero odespałam dzisiejszą akcję. Brat całą drogę pytał czy śwince nie zimno i nastawiał ogrzewanie, że mało nie padłam. Świnka leżała sobie i wcinała sianko. Szczurka nie została wykryta. Brat do tej pory myśli, że wiózł chomika :twisted: . Nieładnie kłamać ale to siła wyższa była. Jakbym mu powiedziała, ze wiezie szczura to wypadek murowany :laugh:

Edzia w drodze do Joanki.
Szczurka w DT. Spodobała się bardzo. Zdążyła ugryźć Julię z DT a potem już "z górki" było. JAk będę miała fotki to wstawię :)
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

paprykarz pisze:Tolka przytyła, dała się pogłaskać.
Bo Tola już się ogarnęła i nie sika jak tylko coś się zbliży do jej tyłka :szczerbaty: Widzę, że przez te 4,5 miesiąca bardzo się zmieniła, uspokoiła się i można przy niej zrobić więcej rzeczy w krótszym czasie;) Pamiętam pierwsze kąpiele i strzyżenia... - to była masakra. Tola wystraszona uciekała, ja cała w jej włosach, ręce aż czerwone od jej pazurów i do tego trzeba było uważać żeby nie nadziała się na nożyczki czy włączoną maszynkę. A teraz sobie stoi grzecznie :love:

W sumie to Tola najbardziej się pokazała bo Nala przespała całą wizytę w jamce (na koniec została wyciągnięta na siłę:) ) a Nutka zbunkrowała się przy paśniku i jadła na leżąco w przerwie od spania :lol:

Frugo chodził nieogarnięty a później zasnął i się nawet nie pożegnał z Wami... Ale za to dał się pogłaskać bratu, który teoretycznie nie lubi kotów:)

Mnie szczurzynka też poczęstowała swoimi ząbkami :szczerbaty: Ale co się dziwić jak tyle już w życiu przeszła... Myślałam, że będzie bardziej atakować ale według mnie szybko doszła do w miarę normalnego funkcjonowania.

Aga drogę do mnie już znasz więc jak będziesz w okolicy to zapraszamy na kolejną wycieczkę krajoznawczą :102:
Obrazek
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Drogę nam wskazywał cudowny GPS w telefonie brata jak słyszałaś hehehhe Zdechł nam przy objeździe. Ja już dzisiaj zdycham, mam gorączkę i karat. Akcja ratunkowa mnie przytłoczyła :lol:
Pozdrowienia od mojego brata :)
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

wiadomo, że Nucinka jest dzielną pacjentką bo Nucinka jest naj :love:

reszta dziewczyn też cudna i piękna.. ale Nucia to.. Nuciaaaa :love: :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

dortezka a Ty nie chcesz się doświnić? Siostra Nutki jest do ponownej adopcji.

Świnie lubią być w centrum zainteresowania :? Tym razem Tola stwierdziła, że chce żeby nią zajmować się w 100% :roll: Od dłuższego czasu wahała jej się waga ale więcej było spadku niż wzrostu. Apetyt miała. Później zauważyłam, że podchodzi często do jedzenia ale po chwili rezygnuje. Paszcza przejrzana - wszystko ok. Aż do przedwczoraj... Zauważyłam, że lewy siekacz jest węższy od prawego (od zewnętrznej strony) a po wewnętrznej stronie jest wykruszony :glowawmur: Od ponad tygodnia raz na jakiś czas podkarmiałam ją papką ale teraz szykuje jej do miseczki 3 razy dziennie i dokarmiam na osobności bo czołgi chcą ją objadać... Namoczonego brita też jej kradną :roll: A Toli takie dokarmianie papką baaardzo smakuje bo jak tylko poczuje zapach to jest szaleństwo żeby natychmiast ją wyciągnąć z klatki i nakarmić.
Martwię się Tolą bo to jeszcze młoda świnka a wiadomo jak to jest z zębami :( Tym bardziej, że ona od początku dziwnie je karmę (nie odgryza kawałka siekaczami tylko albo wciąga i odgryza trzonowcem albo tak memla, że jej się namoczy śliną i wtedy rozgryza...). Trovet je ładnie bo ma małe granulki ale z britem już ma problemy...

Zdjęcie po jedzeniu więc pysio ubrudzony. Zęby ma równe tylko tutaj jeszcze coś tam przeżuwała i paszcza chodziła na boki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Te świnie to ciągle coś wywijają,żeby się Duża nie nudziła. Tola to przez włosy taka duża się wydaje. Za ząbki :fingerscrossed: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”