Jestem ciekawa Twojego Cool Quartetu
Samotna Plamka i Frugo / ukochana Lusia za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
katiusha
Re: Nala, Nutka, Tola i Frugo - inspektor:D
Nuteńko
Zdrówka!
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Quartetu nie będzie bo malutka była u mnie tylko tymczasowo
Ale nie martw się kati - świneczka właśnie jest w drodze to Joanki więc jak zechcesz to możesz ją dołączyć do swojego stada
Odwiedziła nas ciocia paprykarz, wygłaskała Tolę, zobaczyła kulawego Frugo siedzącego w klatce na balkonie
Zabrała malutką Edzię to Szczecina skąd wyruszy w dalszą podróż do Torunia. Do Szczecina pojechała też szczurzynka z mojej pracy, która na czas transportu była nazywana chomikiem 
Tak się zastanawiam po opisie charakteru Waszych świnek czy one na prawdę są takie, że nic nie można z nimi zrobić?
Wszystkie moje są grzeczne, jeśli chodzi o pazurki, kąpiele, czesanie, ważenie, ustawianie do zdjęć to nie mam problemu. Świnka, która była u mnie tdt też była bardzo grzeczna. Pierwsze co zrobiłam wieczorem to wsadziłam ją na wagę a później posadziłam na poduszce i porobiłam zdjęcia.
Odwiedziła nas ciocia paprykarz, wygłaskała Tolę, zobaczyła kulawego Frugo siedzącego w klatce na balkonie
Tak się zastanawiam po opisie charakteru Waszych świnek czy one na prawdę są takie, że nic nie można z nimi zrobić?
-
katiusha
Hmmm, spytam.. Joanko, czy ta śwnka jedzie do mnie
Martus pokapoka zdjęcia!!
Martus pokapoka zdjęcia!!
- martuś
- Kontakt:
Zdjęcia będą w wątku Edzi
Tutaj nie chcę wrzucać bo nie wiem czy mogę. Oczywiście Frugo robił za tło bo jak to tak żeby jego miało nie być na zdjęciu ze świnką 
-
paprykarz
Zwierzaki Martuś cudowne
Tolka przytyła, dała się pogłaskać.
Masakra, dopiero odespałam dzisiejszą akcję. Brat całą drogę pytał czy śwince nie zimno i nastawiał ogrzewanie, że mało nie padłam. Świnka leżała sobie i wcinała sianko. Szczurka nie została wykryta. Brat do tej pory myśli, że wiózł chomika
. Nieładnie kłamać ale to siła wyższa była. Jakbym mu powiedziała, ze wiezie szczura to wypadek murowany
Edzia w drodze do Joanki.
Szczurka w DT. Spodobała się bardzo. Zdążyła ugryźć Julię z DT a potem już "z górki" było. JAk będę miała fotki to wstawię
Masakra, dopiero odespałam dzisiejszą akcję. Brat całą drogę pytał czy śwince nie zimno i nastawiał ogrzewanie, że mało nie padłam. Świnka leżała sobie i wcinała sianko. Szczurka nie została wykryta. Brat do tej pory myśli, że wiózł chomika
Edzia w drodze do Joanki.
Szczurka w DT. Spodobała się bardzo. Zdążyła ugryźć Julię z DT a potem już "z górki" było. JAk będę miała fotki to wstawię
- martuś
- Kontakt:
Bo Tola już się ogarnęła i nie sika jak tylko coś się zbliży do jej tyłkapaprykarz pisze:Tolka przytyła, dała się pogłaskać.
W sumie to Tola najbardziej się pokazała bo Nala przespała całą wizytę w jamce (na koniec została wyciągnięta na siłę:) ) a Nutka zbunkrowała się przy paśniku i jadła na leżąco w przerwie od spania
Frugo chodził nieogarnięty a później zasnął i się nawet nie pożegnał z Wami... Ale za to dał się pogłaskać bratu, który teoretycznie nie lubi kotów:)
Mnie szczurzynka też poczęstowała swoimi ząbkami
Aga drogę do mnie już znasz więc jak będziesz w okolicy to zapraszamy na kolejną wycieczkę krajoznawczą
-
paprykarz
Drogę nam wskazywał cudowny GPS w telefonie brata jak słyszałaś hehehhe Zdechł nam przy objeździe. Ja już dzisiaj zdycham, mam gorączkę i karat. Akcja ratunkowa mnie przytłoczyła
Pozdrowienia od mojego brata
Pozdrowienia od mojego brata
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
wiadomo, że Nucinka jest dzielną pacjentką bo Nucinka jest naj
reszta dziewczyn też cudna i piękna.. ale Nucia to.. Nuciaaaa

reszta dziewczyn też cudna i piękna.. ale Nucia to.. Nuciaaaa
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
- martuś
- Kontakt:
dortezka a Ty nie chcesz się doświnić? Siostra Nutki jest do ponownej adopcji.
Świnie lubią być w centrum zainteresowania
Tym razem Tola stwierdziła, że chce żeby nią zajmować się w 100%
Od dłuższego czasu wahała jej się waga ale więcej było spadku niż wzrostu. Apetyt miała. Później zauważyłam, że podchodzi często do jedzenia ale po chwili rezygnuje. Paszcza przejrzana - wszystko ok. Aż do przedwczoraj... Zauważyłam, że lewy siekacz jest węższy od prawego (od zewnętrznej strony) a po wewnętrznej stronie jest wykruszony
Od ponad tygodnia raz na jakiś czas podkarmiałam ją papką ale teraz szykuje jej do miseczki 3 razy dziennie i dokarmiam na osobności bo czołgi chcą ją objadać... Namoczonego brita też jej kradną
A Toli takie dokarmianie papką baaardzo smakuje bo jak tylko poczuje zapach to jest szaleństwo żeby natychmiast ją wyciągnąć z klatki i nakarmić.
Martwię się Tolą bo to jeszcze młoda świnka a wiadomo jak to jest z zębami
Tym bardziej, że ona od początku dziwnie je karmę (nie odgryza kawałka siekaczami tylko albo wciąga i odgryza trzonowcem albo tak memla, że jej się namoczy śliną i wtedy rozgryza...). Trovet je ładnie bo ma małe granulki ale z britem już ma problemy...
Zdjęcie po jedzeniu więc pysio ubrudzony. Zęby ma równe tylko tutaj jeszcze coś tam przeżuwała i paszcza chodziła na boki.

Świnie lubią być w centrum zainteresowania
Martwię się Tolą bo to jeszcze młoda świnka a wiadomo jak to jest z zębami
Zdjęcie po jedzeniu więc pysio ubrudzony. Zęby ma równe tylko tutaj jeszcze coś tam przeżuwała i paszcza chodziła na boki.
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Te świnie to ciągle coś wywijają,żeby się Duża nie nudziła. Tola to przez włosy taka duża się wydaje. Za ząbki