Nowa świnka i dziwne zachowanie

Czyli czym Twoja świnka zaskoczyć potrafi

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Bllluue

Nowa świnka i dziwne zachowanie

Post autor: Bllluue »

Otóż dzisiaj do mojego domu przybyła świnka. Przywiozłam ją kolo godziny 18. Oczywiście zostawiłam ją w spokoju, żeby mogła poznać nowe mieszkanko itd. Jednak zauważyłam pewne zachowanie i nie wiem czy się martwić czy nie. Od 18 świnka nie ruszyła się nawet na milimetr. Siedziała w domku. Koło 20:30 podniosłam domek, żeby wogole sprawdzić, czy żyje bo nie dawała dosłownie żadnego znaku życia! Jest to dość dziwne, bo daje się głaskać normalnie i miziać w klatce. Wcale nie protestuje. Natomiast wcale się nie rusza ( no moze ruszyła sie z 2 cm jak podniosłam domek). Nie pije na razie i nie je nawet, jak kładę obok niej przysmaki. O co chodzi? :cry:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Nowa świnka i dziwne zachowanie

Post autor: kimera »

To dość normalne. Świnka jest bardzo wystraszona, dlatego nie protestuje przy dotykaniu.
Daj jej spokój, niech się odważy wyjść na jedzenie, choćby w nocy, lub kiedy na nią nie patrzysz.
JoShiMa

Post autor: JoShiMa »

Kiedy poprzednia nasza świnka przyjechała do nas też się tak zachowywała. A przyjechała razem z własną klatką. Tylko ona nie była jakoś szczególnie oswojona przez poprzednich właścicieli.
Bllluue

Post autor: Bllluue »

Już wszystko jest w porządku, prosiaczek zaczął jeść i wesoło biega po klatce :) Pomału także przyzwyczaja się do mojego głosu oraz różnych odgłosów :świnka1: Jesteśmy na dobrej drodze:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania, nawyki, wybryki”