Problem z zachowaniem
Moderator: Pulpecja
Problem z zachowaniem
Siema.Mam problem z Gomezem.Gdy chcę wziąć go na rece ucieka po całym wybiegu i wydaje odgłosy że mu się to nie podoba i próboje podgryzać.Mam go 3,5 miesiąca.Proszę o pomoc z góry dziękuje
Re: Problem z zachowaniem
A ja mam problem, bo jedna świnka odgania od miski drugą. Odgania ją też od paśnika. Jak daję warzywka i owoce, to ta dominująca wyrywa jej z pyszczka kąski. Od wczoraj tak się dzieje. Wcześniej tego nie było. A świnki mam niecały miesiąc. Co robić?
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Jedyne co mi przychodzi do głowy to za każdym razem jak ta dominującą zachowuje się niewłaściwie to posikać ja wodą ze spryskiwacza do kwiatów żeby zrozumiała że robi źle a trwa drugą narazie podkarmiać na rękach. Może ktoś ma lepszy pomysł
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
możliwe że będziesz musiała je przez jakiś czas karmić oddzielnie bo możliwe że ta słabsza świnka będzie chudnąć...
Możesz wstawić dwie miski i dwa paśniki i rozstawić to możliwie najdalej od siebie. Ważywa też dawaj w różne miejsca.
Dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu. Na razie dałam dwie miski, siano w dwóch miejscach. Zobaczę, co się będzie działo. Jak nie pomoże, to będę Borówkę karmić poza klatką. Ale mam nadzieję, że podwójne miski i paśniki pomogą. Będę obserwować. Oby
Jest okej. Bianka się uspokoiła i Borówka może już spokojnie jeść. Ale na wszelki wypadek są dwie miseczki z karmą podstawową. Sianka też jest sporo, więc myślę, że dziewczyny się w kwestii jedzenia jakoś dogadały