Grupa AA czyli Agatka i Antosia... Dwie świnki skinny :P

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Grupa AAA, czyli Agatka, Aishka i Antosia.

Post autor: jolka »

Olej kokosowy 100% lepszy niż krem ! !! To naturalny produkt , nie zatyka porów :)
Buziaki dla dziewczynek :buzki:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
anuleczka

Post autor: anuleczka »

... i tu Was dziewczyny zaskocze 8-) Od kilku miesięcy nie używam żadnych olejków ani chusteczek :P
Aishka ma wrażliwą skórę i wszystko jej szkodzi. Kupiłam szampon dla dzieci johnsons baby i kąpie je tylko w razie potrzeby. Ten szampon zawiera w sobie jakieś składniki po których skóra wygląda jakby byla naoliwiona :P Pierwszym kremem, który kupiłam był nivea ale po nim dziewczyny się drapały jak szalone, wszystko się do nich lepiło, były tak nieszczęśliwe po każdym smarowaniu, że postanowiłam, że następna kąpiel obędzie się bez żadnych kremów i oliwek i to był strzał w dziesiątkę :love:
Joluś dziewczyny wycmokane :buzki:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

No ja Gruszy teraz tez nic smaruje i jest ok. Ale to baldwin , więc zupełnie inna pielęgnacja niż skinny. Chantalke i Jasie traktowalam olejkiem kokosowym . A do kąpieli hodowca polecił mi płyn do higieny intymnej :D Ponoć ma dobre pH. Dodawałam do wody i troszkę oliwki do tej kąpieli .
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
anuleczka

jolka pisze:No ja Gruszy teraz tez nic smaruje i jest ok. Ale to baldwin , więc zupełnie inna pielęgnacja niż skinny. Chantalke i Jasie traktowalam olejkiem kokosowym . A do kąpieli hodowca polecił mi płyn do higieny intymnej :D Ponoć ma dobre pH. Dodawałam do wody i troszkę oliwki do tej kąpieli .
Poprzednia właścicielka Agatki też ją smarowała olejkiem, tyle, że Agatka wiecznie u niej miała grzybice i problemy skórne. Zanim do mnie trafiła zmagała się z wielką rana zaropiałą na grzbiecie, której nie mogła niczym wytępić. Nie chciała nam jej wtedy oddać :( Z Aishką problem był od samego początku, bo przyjechala do mnie z zaognioną szyją. Wieczne problemy zmusiły mnie do ciągłych zmian w jej pielęgnacji :glowawmur: a z Antośką nie ma żadnych problemów, może dlatego, że w zoologu nikt nie przywiązywał do tego wagi a może geny miała w miare dobre :)
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Post autor: Natasza »

to moje to brudasy :lol: raz przez rok wykąpałam filipa w oliwce a tak to nikogo niczym nie smaruje, nie natłuszczam nie kąpię, skóry suchej nie mają więc nie ma potrzeby ;)
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
anuleczka

Dobrze mówisz Nataszko :lol: :please: po co przedobrzać jak jest dobrze :lol: ale napisałam :lol:
Casia

Post autor: Casia »

Po nivea soft to odnoszę wrazenie ze jeszcze szybciej im się wysusza i pewnie dlatego się drapia. Jak wogole niczym nie smarowałam (co tez przerabiałam) to okropnie brudza rece i naskórek im się złuszcza. Spróbuje tak odrobinieńke tego oleju kokosowego i szamponu Jonson / Anuleczka to jakiś specjalny z odzywka? - jakbys mu fotke strzeliła lub nazwe napisała. :roll: :roll:
Wiecie co, kupiłam karme Bephare care + , pomieszałam trochę z CN i nie tknęły tych kulek wysypały żeby dostać się do CN , co za wiedzmy (tak pieszczotliwie do nich nieraz mowie :lol:)
Casia

Natasza pisze:to moje to brudasy :lol: raz przez rok wykąpałam filipa w oliwce a tak to nikogo niczym nie smaruje, nie natłuszczam nie kąpię, skóry suchej nie mają więc nie ma potrzeby ;)
pewnie, jeśli nie ma takiej potrzeby to nie ma co być nagorliwym
anuleczka

Casia u mnie też nie było takich cudów od razu. Trwało to trochę, zanim skóra przyzwyczaiła się do zmian. Od kilku miesięcy mogę napisać, że są efekty i pełny sukces :102: Jak biorę na ręce i czuje, że dziewczyny są szorstkie, to wsadzam je do zlewu i kompanko :lol: tutaj daje zdjęcie szamponu.
Jak widać szampon używany i czas na zakup nowego :lol:
Obrazek
Casia

o jakze Ci dziekuje ! :shakehands: i spróbuje

co widze banerek i mine Agaty to gębula :mrgreen: mi się cieszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”