Ed. 18.09.2019
Mirka ponownie szuka domku- niestety nie dogadała się ze swoją nową koleżanką. Szukamy więc nowego domku. Prośka ma obecnie ok. 13-14 mies.
Ed. 6.10.19
Mirka ponownie wraca z nieudanego łączenia
Poszukiwany domek z kastratem!
Może wtedy się uda.
Świnki uratowane z pseudohodowli. Na chwilę założenia wątku mają ok 5 miesięcy. Są w dość dobrym stanie ogólnym, niestety musiały profilaktycznie dostać Advocate, ze względu na ewidentny kontakt ze świerzbowcem.
Tori niedawno była mamą- kiedy do mnie trafiła miała pełne gruczoły mlekowe, były one jednak nabrzmiałe, co świadczy o tym, że maluchy tego mleka niestety nie piły.. Co się z nimi stało- na zawsze pozostanie dla nas zagadką.. Wśród świnek, które do mnie trafiły z tej pseudo były maluszki 150gr , ale nie wiem, czy jej. Myślałam nawet, że kiedy zamieszkają razem- Tori będzie ich mamą zastępczą, ale nie widziałam, by karmiła. Czasami nawet trochę ich przeganiała, ale z umiarem.
* Imię świnki- Mirka Nowy wątek viewtopic.php?f=98&t=10282&p=519408#p519408
* Wiek świnki- ur ok. 1.08.2018
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 4476
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - Mirka po dwóch ostrych i nieudanych łączeniach z samiczkami jest do adopcji z kastratem Cumu viewtopic.php?f=98&t=10282
* Stan adopcji-- chwilowo wstrzymana (łączenie)
* Imię świnki- Tori
* Wiek świnki- ur ok 1.08.2018
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 4477
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji najchętniej z córką Kopiejką, ewentualnie do innej samiczki lub kastrata
* Stan adopcji- DS Pasztecik, Szczecin
* Imię świnki- Kopiejka (córka Tori)
* Wiek świnki- ur 16.02.2019
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 4563
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji najchętniej z mamą Tori, z mamą i ciocią Mirką, ewentualnie do innej samiczki lub kastrata
* Stan adopcji- DS Pasztecik, Szczecin
Tu, w drugim dniu życia;)
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, siano i zioła, jabłko, marchew, burak, seler naciowy, cukinia i inne w trakcie testowania
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Uwaga: nie kieruję się kolejnością zgłoszeń.
W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy (powyżej 300 km), chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie, lub zapewni bezpieczny i zaufany transport.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
Uwaga: jeśli okaże się, że obie dziewczyny w ciąży nie są- będę preferowała ich adopcję w parze. Nie chciałabym, by któraś została sama.
Mirka jest odważniejsza, dlatego ma więcej zdjęć
Mirka- [Sztum] ____Tori i Kopiejka- DS
Moderator: silje
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Mirka- [Sztum] ____Tori i Kopiejka- DS
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
- gunia
- Miejscowość: ostrołęka
- Kontakt:
Re: Mirka i Tori [Sztum]- adopcja wstrzymana
Niemożebnie śliczne panny.
Trzymam kciuki za brak dzieciątek w brzuszkach i nowy domek.
Trzymam kciuki za brak dzieciątek w brzuszkach i nowy domek.
Jest ze mną: Guńka
Za TM Jessi,Hania,Łinia
Za TM Jessi,Hania,Łinia
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
piękne.
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- doma2005
- Miejscowość: szczecin
- Kontakt:
Przesłodkie dziewczynki
piekne dziewuszki to prawda będę tu zaglądać jakby u siebie w Wawie innych modelek nie znalazła
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dziewczyny robią się coraz odważniejsze, podchodzą do kratek zaciekawione, ale jeszcze zwiewają przed ręką i nigdy z ręki nie wzięły mi żadnego żarełka. Trochę się drapią, pomimo podanego Advocate.
22 stycznia (czyli przedwczoraj) były z ciocią MAS na przeglądzie u dr Judyty.
Dr napisała: "Mirka- wyczuwalny twór w lewym rogu macicy- ciąża?. Poza tym brak odchyleń, brak pasożytów, iskanie stresowe.
Tori- podobnie- twór w lewym górnym rogu macicy, poza tym zdrowa. "
Trochę się zaokrąglają, to fakt. I tak mi się wydawało, że wyczuwam cosik w brzuszku, Myślę, że jeśli to jest ciąża, to za tydzień będzie już ewidentna.
22 stycznia (czyli przedwczoraj) były z ciocią MAS na przeglądzie u dr Judyty.
Dr napisała: "Mirka- wyczuwalny twór w lewym rogu macicy- ciąża?. Poza tym brak odchyleń, brak pasożytów, iskanie stresowe.
Tori- podobnie- twór w lewym górnym rogu macicy, poza tym zdrowa. "
Trochę się zaokrąglają, to fakt. I tak mi się wydawało, że wyczuwam cosik w brzuszku, Myślę, że jeśli to jest ciąża, to za tydzień będzie już ewidentna.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Obie jednak w ciąży, już wyczuwalne są ruchy maluszków.
Tak, że adopcja wstrzymana na dłużej, bo na jakieś kolejne 1,5 miesiąca.
Tak, że adopcja wstrzymana na dłużej, bo na jakieś kolejne 1,5 miesiąca.
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Za mamuśki i maluszki!
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dziś ok 17.40 Tori urodziła maluszka . Chyba rzeczywiście jest tylko jeden. Nie zdążyłam sprawdzić dokładnie, nie znam też płci ani wagi- musiałam lecieć na noc do pracy. W każdym razie maleństwo wygląda zdrowo, jest gładkowłose, łaciate i spore.
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Niech się zdrowo chowa/ją! Daj popatrzeć w wolnej chwili...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...