Kobi i Nils- zamieszkali w Rumii

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Kobi i Nils- zamieszkali w Rumii

Post autor: silje »

Domku szukają dwa maluszki urodzone u mnie w DT - w momencie założenia wątku- niespełna miesięczne :)
Są to synkowie Nitki z tego wątku: viewtopic.php?f=98&t=8909
Maluszki troszkę płochliwe, ponieważ naprawdę nie mam kiedy brać ich na ręce i oswajać.
Chłopcy zostali już oddzieleni od mamy i sióstr. W pierwszych dniach czuli się naprawdę mocno zagubieni, nawoływali rodzinkę i prawie nie wychodzili spod hamaka. Na szczęście jest ich dwóch, więc łatwiej było im przetrwać rozłąkę. Teraz już odważniej zapuszczają się w odległe rewiry klatki, wskakują na hamak i wykonują radosne rundki. Mam nadzieję, że nie będą długo czekali na swoją Rodzinkę.
Straszne z nich wiercipięty, dlatego zdjęcia na razie tylko dwa i to robione w misce w której siedzieli na czas sprzątania klatki :)

* Imię świnki- Kobi
* Wiek świnki- ur. 31.07.2018
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4291
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Nilsem
* Stan adopcji- DS u p. Agnieszki w Rumii
Obrazek

* Imię świnki- Nils
* Wiek świnki- ur.31.07 2018
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4290
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji razem z Kobim
* Stan adopcji- DS u p. Agnieszki w Rumii
Obrazek

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, trawa, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler itd.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości, a dla samców najlepiej 120cm), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Są to standardowe oczekiwania, które i tak każdy odpowiedzialny opiekun zapewni swoim zwierzakom.

W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy (powyżej 300 km) , chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie lub zaangażuje się w znalezienie komfortowego i bezpiecznego transportu :).
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Kobi i Nils - dwa maluchy szukają domku [Sztum]

Dzisiejsza waga chłopaków:
Kobi- 306g
Nils-335g
8-)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
FIGO

Post autor: FIGO »

Dzień dobry,
Zwracam się w sprawie o Kobiego;) Ja aktualnie szukam młodego chłopaka do mojego samczyka. Kobi ujął nasze serce i myślę, że to dobry towarzysz dla naszej świnki Figo.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Figo, Nils i Kobi szukają domku razem. Jeśli przez jakiś czas nie będzie o nich zapytań, wtedy rozważę opcję rozdzielenia ich.
FIGO

Post autor: FIGO »

Dziękuję za odpowiedz. Niestety 2 nie mogę wziąć ale czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Silje, a u ciebie jest Astian i Ferko do adopcji osobno viewtopic.php?f=99&t=7644 może Figo wpadnie któryś w oko ;)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Może tak. Napisałam do FIGO pw.

Ed.29.08
Nils jest znacznie odważniejszy od Kobiego- śmielej krąży po klatce, wskakuje na hamak. Kobi woli siedzieć w jamce.
Ale kiedy już się oswoją, że ktoś się kręci w pobliżu- wychodzą i zachowują się zupełnie swobodnie :)
Nie lubią łapania, ale na rękach są grzeczni. Nie mają jednak czasu spokojnie siedzieć. Zwłaszcza Nils ;)
Obrazek
*Oświadczam, że Mroku nie ma nic wspólnego z urodą Nilsa.
/silje.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Katia69

Post autor: Katia69 »

Ekstra wypłosze :love:
Nils jest cuuudny. Mój typ :nie_powiem:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Chłopcami jest wstępnie zainteresowana pewna Rodzinka. Może to właśnie TEN dom? :)
Zobaczymy, co nam z tego pisania wyniknie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”