Mariszka, Petrula, Vlasta

Vlasta, Petrula i Mariszka przy śniadaniu

Trzy świnki w jednym domu
Imię świnki: Mariszka
wiek świnki: ok. pół roku (chyba)
numer adopcyjny: 4333
miejscowość, w której przebywają świnki: DT u Natalinki, Warszawa, Żoliborz
historia zwierzęcia, przebyte choroby: Przed miesiącem EkoPatrol Straży Miejskiej w Warszawie przywiózł do naszej zaprzyjaźnionej lecznicy trzy bardzo zaniedbane, głodne i z pasażerami na gapę wśród gęstego włosia panny. Po 3 tygodniach w lecznicy i opanowaniu sytuacji - głównym problemem był stan uzębienia najmniejszej - Mariszki - świnki trafiły do domu tymczasowego.
Mariszka bierze sporo leków i wciąż ma kłopoty z zębami. Nie rośnie też tak, jak powinna - pozostałe dwie świnki są już wyrośnięte i ważą pod 1 kg, a Mariszka nadal oscyluje w granicach 450-500 g. Wymaga stałych wizyt u stomatologa - raz na dwa tygodnie dr Karolina Warchulska z przychodni Oaza czyści kieszonki przyzębowe z resztek jedzenia, sierści i przycina zęby. Mariszka na stałe jada karmę ratunkową zmieszaną z bezmleczną kaszką dla dzieci, bierze leki, witaminy, a i tak co kilka tygodni robi jej się coś w paszczy złego znów i chudnie i cała zabawa zaczyna się od początku. Mimo to jest pełną życia, badzo fajną świnką.
informacje dot. diety: Mariszka dostaje karmę ratunkową dr Ziętka + lubi np. tartą marchewkę. Dostaje także siekane zioła i zieleninę. Z sianem sobie nie radzi, ale czasem skubnie suche ziółka.
stan adopcji: Mariszka wymaga wizyt u weterynarza co dwa tygodnie, co oczywiście nie wyklucza adopcji, ale znacznie ogranicza możliwości; jest też bardzo zżyta z Vlastą i Petrulą, co mnie trochę martwi, bo nie wiem, jak poradzi sobie, gdy ktoś zaadoptuje tę dwójkę
kontakt do opiekuna wątku: Natalinka PW lub nmlicka@gmail.com
kto wydał zgodę na założenie wątku: ja
Attention! Pozor! Achtung! внимание! Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższe świnki, ich charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu i odrzucenia ewentualnych kandydatów, jeśli uznam, że nie spełnili postawionych wymagań. Umowa adopcyjna obligatoryjna bezdyskusyjnie! I oczywiście cała procedura na zasadach Stowarzyszenia:
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/index.php? ... &Itemid=83
Wybiorę tylko idealny dom. Howgh!