Mysza, Winyl i Zołza

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Pchełka, Lukrecja i Pistacja

Post autor: Kropcia »

Zależy. Czasem kłapnie pysiem, czasem ucieka. Wszystko jej się wypracuje, trzeba jej dać czas na oswojenie się ze wszystkim. Póki co wywróciliśmy jej świat do góry nogami. Ale jak na nią patrzę, myślęb że jest zadowolona :)
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:fingerscrossed: :jupi:
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Pchełka i Pistacja mają między sobą jakiś świński układ. Pistacja nie ucieka przed nią i nie odpędza. Co więcej, Pchełka ją broni przed namolną w rujce Lukrecją. Lućka przy rujce jest nieznośna. Łazi za Pistacją, turka, próbuje na nią wejść. Oberwała z kopa parę razy, chyba siuśkami też jej się dostało. Zastanawiamy się jak taka mała i słodka świnka może być takim diabełkiem. Ale i tak ją kochamy :love:
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Świnie w rui i świnie poza nią to zupełnie inne istoty. :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

To wiem, ale Lukrecja jest małym, słodkim i kochanym diablątkiem nie zależnie od rujki :D Zobaczymy za te 2 dni jak się będzie zachowywała :)
Chmurek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Chmurek »

Gratuluję doświnienia!
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Dzięki :) Sama nie wiem, co napisać o tym tercecie egzotycznym. Pchełka- oaza spokoju, pierdoła i wspominaczka Świńkongu. Z Pistacją ma jakiś taki dziwny układ- albo jej broni, albo jest neutralna, a posadzone obok siebie nie reagują agresją. Lukrecja to zaczepiający obie dzieciuch. Pistacja jest gdzieś po środku i przez to bliżej jej do Pchełki. Razem z Lukrecją tworzą hmmm jakby to nazwać... Sama nie wiem. Lumrecja łazi czasem za Pistacją i turka. Pistacja albo ucieka, albo odgania, albo sama zaczyna turkotać. Jedna łazi za drugą, "naprzykrzają się" wzajemnie, ale za chwilę leżą obok siebie (np. Pistacja na podusi, a Lukrecja przy tej podusi). Dziwny świński układ, który już tak zostanie. Bez miłości w postaci tulenia się do siebie. Wystarczy, że są obok. Pistacja jest zazdrosna o nasze ręce. Gdy tylko pojawią się, by pogłaskać Lućkę, ona podchodzi i wyciąga ryjek w geście "tu jestem". Z mizianiem Pchełki aż tak nie jest. To jest zabawne i urocze. Pistacja to generalnie miziak :love:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Brzmi świetnie. Różnie objawia się świńska miłość :102:
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Dziś Pistacja dała pokaz głosu. Chomikuję sporo mięsa w zamrażalniku. Każde jest w worku foliowym. Szukałam składników na rosół i przestawiałam poszczególne woreczki. Te oczywiście szeleściły. Nagle słyszę OINK inne, niż znałam, czyli Pistacja :D
Awatar użytkownika
Mamazuczka
Miejscowość: Brwinów
Kontakt:

Post autor: Mamazuczka »

Fajnie, że dziewczyny się jakoś dogadują. Grunt, że one mają swoje układy i nie ma wojny ;)
U mnie raz się kochają i śpią razem a raz się ganiają i jedna przepędza drugą. Ja się nie wtrącam i jakoś to jest :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”