Stadko koluski
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- koluska
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Re: Stadko koluski
Jak odeśpię te wszystkie stresy, to powrzucam fotki, filmiki. Chomiczek w przyszłym tygodniu idzie na trzecią operację. Druga to było usunięcie trzonowca, bo za bardzo dawał mu się we znaki, żeby czekać, aż sam wyjdzie, bombel przestał jeść. Trochę mu się polepszyło, zaczął coś sam skubać, ale okazało się, że skubany ząb jednak odrósł, więc trzeba zabieg powtórzyć. Biedny pimpuś, ewidentnie ma po dziurki w nosie jechania na ręcznym karmieniu.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Biedny, może po zabiegu zacznie sam coś skubać.
Mam nadzieję, że przeżyje i będzie dobrze.
Do mnie wraca dziś przyjaciel Chomika, a raczej jego wróg nr 1
przez którego obaj żegnali się z jajkami... Stachu został wdowcem i rodzina nie chce więcej świnek.
Mam nadzieję, że przeżyje i będzie dobrze.
Do mnie wraca dziś przyjaciel Chomika, a raczej jego wróg nr 1

Furia, Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia
Za TM

- koluska
- Kontakt:
Chomikowi bycie wdowcem nie grozi (odpukać).
O ile Kropeczka ma problemy z ząbkami i coś ostatnio wyszło z nerkami, a nawet tydzień temu miała usuwane kamyczki z cewki, to Iskra jest okazem zdrowia.
Niestety mały ciągle na ręcznym, w czwartek przestał przełykać i okazało się, że ma rankę wewnątrz pysia, dostał dodatkowy przeciwbólowy i Avilin. Poprawiło mu się, nawet nadgryzł wczoraj ogórka. Tylko po miękkim, ale zawsze coś. Jutro kontrola i korekta zębów.

Niestety mały ciągle na ręcznym, w czwartek przestał przełykać i okazało się, że ma rankę wewnątrz pysia, dostał dodatkowy przeciwbólowy i Avilin. Poprawiło mu się, nawet nadgryzł wczoraj ogórka. Tylko po miękkim, ale zawsze coś. Jutro kontrola i korekta zębów.
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- koluska
- Kontakt:
Miało być lepiej, a jest nadal tak sobie. Właśnie wróciłam z przychodni. Miał zrobione skrócone usg serca i płuc, wyglądają ok. Ma jakieś obrzęki pod skórą, stan zapalny (widać we krwi) i anemię. Jutro powinna być reszta wyników krwi. Są podejrzenia, że może nerki, ewentualnie tarczyca. Dzisiaj dostał tylko dodatkowo żelazo, no i trochę kroplówki.
- zwierzur
- Kontakt:
- koluska
- Kontakt:
Mocznica. To największy problem teraz. Zaraz skoczę go zostawić na kroplówkę dożylną. Dobrze że udało mi się znaleźć mieszkanie naprzeciwko kliniki weterynaryjnej, to naprawdę dużo ułatwia. To i praca z domu.
- koluska
- Kontakt:
Iiiiiii jest poprawa! Zdecydowanie bardziej przytomny.
- zwierzur
- Kontakt:
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Trzymam kciuki za białaska 

Furia, Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia
Za TM